Routerul fix 5G de la Samsung primește certificarea FCC

1075

Samsung a lucrat cu mulți operatori de telefonie mobilă din întreaga lume pentru a aduce următoarea rețea 5G pe piață. Compania intenționează să devină un jucător dominant pe piața 5G oferind soluții end-to-end partenerilor săi. În SUA, compania Samsung s-a unit cu Verizon și au efectuat diverse încercări în teren înainte de lansarea comercială a serviciilor 5G de către operatorul american.

Aducând implementarea comercială a rețelei 5G cu un pas mai aproape, la sfârșitul săptămânii trecute routerul fix de 5G de la Samsung a primit certificarea comisiei FCC. Deși Verizon nu a comentat nimic momentan, purtătorul de cuvânt al firmei Samsung a confirmat că acest router va fi utilizat în implementarea unui număr fix de 5G pe prima piață de 5G din Sacramento a companiei Verizon.

Operatorul Verizon a planificat de la început să lanseze 5G într-o configurație fixă, așteptând ca echipamentul fix 5G să fie pregătit înainte de a trece la echipamentul pentru rețeaua mobilă 5G. Verizon a declarat că vede inițial o piață potențială țintă de 30 de milioane de case pentru serviciul fix de 5G, care susține viteze de gigabit pe secundă în testele din teren utilizând spectrul de unde milimetrice. Cu cea mai recentă certificare, Samsung are acum prima soluție end-to-end de 5G, aprobată de FCC. Compania se așteaptă să obțină o cotă de piață în intervalul de 20-30% pe piețele fixe de 5G.

Ronan Dunne – vicepreședinte executiv și președinte Verizon Wireless – a declarat că telefoanele 5G nu vor fi disponibile până în 2019 și că Verizon ar putea fi primul care va lansa un adevărat telefon mobil 5G.

Verizon are sediul în New York City, a avut venituri de 126 miliarde de dolari în 2017. Compania operează pe cea mai fiabilă rețea wireless a Americii și pe cea mai performantă rețea din lume, oferind soluții integrate companiilor din întreaga lume. Are aproximativ un miliard de abonați în întreaga lume.

Unitatea de acces este echipamentul de rețea în aer liber pentru livrarea semnalului 5G pe o suprafață mare„, a explicat un purtător de cuvânt al Samsung. „Router-ul 5G de interior este un dispozitiv mic care primește și transmite semnalul 5G pentru a furniza servicii fără fir în bandă largă de mare viteză„.

Serviciile mobile 5G se așteaptă să devină o realitate anul viitor prin lansarea de dispozitive cu 5G și rețele care să suporte aceste transmisii.

Fiind cel mai mare producător de cipuri și vânzări de smartphone-uri, Samsung vede o mare oportunitate de a deveni o forță dominantă în spațiul 5G. Compania s-a concentrat pe oferirea de soluții end-to-end pentru operatorii de telefonie mobilă și pentru clienți pentru a profita de această oportunitate.

SURSĂSamMobile