Nu încercați să utilizați un stilou S Pen obișnuit cu Galaxy Z Fold 3!

884
Nu incercati sa utilizati un stilou S Pen obisnuit cu Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: SamMobile.com

Galaxy Z Fold 3 este primul telefon pliabil cu suport pentru stiloul Samsung S Pen. Dar după cum probabil știți deja, nu funcționează cu orice tip de S Pen. Samsung a explicat de ce Galaxy Z Fold 3 este compatibil doar cu S Pen Fold Edition și S Pen Pro. Dar ceea ce s-ar putea să nu știți este că utilizarea oricărui alt tip de S Pen cu noul Z Fold 3 ar putea deteriora afișajul său pliabil.

Nu este o exagerare sau ceva legat de software. Mai degrabă, designul vârfului unui stilou S obișnuit poate provoca daune fizice permanente ecranului pliabil al Galaxy Z Fold 3. S Pen Fold Edition și S Pen Pro au vârfuri speciale retractabile.

Pentru a rezolva această problemă de durabilitate inerentă a afișajului pliabil, Samsung a dezvoltat vârfuri retractabile la S Pen Fold Edition și S Pen Pro. Aceste sfaturi (tips) noi sunt mai moi decât cele obișnuite, conform SamMobile. Dar cel mai important, au un mecanism retractabil care previne deteriorarea ecranului pliabil atunci când se aplică presiune. Dacă mâzgăliți cu presiune mai mare vârful retractabil intră în corpul celor două S Pen-uri pentru a evita rănirea ecranului!

Folosiți doar S Pen Fold Edition și S Pen Pro pe Galaxy Z Fold 3

Niciun alt model S Pen nu are această caracteristică și, fără ea, ar deteriora ecranul pliabil. Cu alte cuvinte, chiar dacă cineva ar putea modifica software-ul și ar face Galaxy Z Fold 3 să funcționeze cu orice stilouri S – probabil imposibil – ar fi un lucru periculos pentru ecranul Fold-ului 3. În stilourile S Pen compania Samsung folosește tehnologia Wacom.

Wacom este o companie japoneză fondată în 1983. Proiectează și produce tablete grafice și software CAD. Are filiale în Australia, UK, Germania, SUA, China și Coreea. Wacom a lansat prima tabletă grafică cu stilou fără fir în 1984.

Iată dimensiunile și greutatea noilor stilouri Samsung:

  • S Pen Pro Fold Edition are 132,1 mm lungime și diametru Ø 7,7 mm. Are greutatea de 6,7 grame.
  • S Pen Pro are o lungime de 173,64 și un diametru Ø 9,5 mm. Are greutatea de 13,8 grame.

Ambele au o parte ușor aplatizată unde este și butonul de comandă. Samsung S Pen Pro Fold Edition poate fi folosit doar pe smartphone-ul Samsung Galaxy Z Fold 3 și nu are Bluetooth. Samsung S Pen Pro are Bluetooth și poate fi folosit și pe alte dispozitive Samsung (tablete sau telefoane).

Deci, dacă aveți un S Pen normal și cumpărați un Z Fold 3, nu încercați să-l utilizați pe afișajul pliabil. Riscați să deteriorați ecranul și acest lucru nu va fi acoperit de garanție! Puteți cumpăra un S Pen Fold Edition, costă 49,99 euro, sau un S Pen Pro care costă 99,99 euro.