Stiloul S-Pen a lui Galaxy Note 9 va beneficia de noi funcții

1389

Începând cu primul Galaxy Note, Samsung și-a echipat seria de smartphone-uri premium cu un ecran mare și un S-Pen. Acest stilou avansat oferă numeroase opțiuni suplimentare de control. Acum producătorul sud-coreean a conceput o metodă îmbunătățită de a utiliza phabletul Note atât cu un S-Pen, cât și cu degetul. Samsung Galaxy Note 9 va avea un S-Pen ca și smartphone-urile anterioare din gama Note dar, interfața sa va evolua și va beneficia de noi caracteristici fără precedent pe un alt stylus.

Un nou brevet depus la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale descrie modul în care Samsung intenționează să dezvolte software-ul pentru următorului său model XXL. Prin aceste noi caracteristici Samsung vrea să vină cu o nouă abordare care să permită utilizatorilor să câștige productivitate.

De obicei, brevetele Samsung au puține explicații în limba engleză. De această dată textul și imaginile sunt mai multe și sunt disponibile în limba coreeană și în limba engleză. Acum că brevetul a fost primit de Samsung de la WIPO, este probabil ca firma sud-coreeană să utilizeze această tehnologie în următorul smartphone cu S Pen. Este vorba de Galaxy Note 9.

Brevetul prezintă o interfață cu un așa-numit meniu rapid, care permite utilizatorilor să configureze pentru respectiva aplicație (în special memo-uri), modul în care aleg să folosească o variantă de scriere. Dacă doresc să utilizeze S-Pen-ul sau degetul sau ambele variante. Imaginați-vă că ați scris o notă cu stiloul S-Pen, dar doriți să eliminați o literă. Ștergerea este mai rapidă cu degetul, astfel încât poate fi setată pentru acest lucru opțiunea „deget”. Această abordare deschide alte posibilități în funcție de aplicația utilizată.

Mai mult, brevetul descrie două variante ale stiloului. Un design asemănător cu stiloul lui Note 8 și altul care arată ca S-Pen-ul cu radieră din 2013. Acest lucru face posibilă scrierea normală cu S-Pen și ștergerea cu spatele stiloului. Butonul de pe stilou poate servi drept radieră. Ambele variante de S-Pen sunt prezentate în schițele brevetului.

Ambele setări pentru deget și S-Pen pot fi folosite pentru a determina sub-setările, cum ar fi grosimea, transparența și culoarea scrisului. Telefonul smartphone Samsung Galaxy Note va recunoaște modul în care are loc atingerea (cu degetul sau S-Pen) și va utiliza setările asociate.

IFA Berlin este cel mai mare târg comercial din lume pentru electronice de consum și aparate electrocasnice. Va avea loc între 31 august și 5 septembrie 2018 la Berlin. IFA atrage în fiecare an vizitatori din mai mult de 100 de țări. Prima ediție a avut loc în anul 1924.

Stylusul a fost îmbunătățit față de cel existent pe Galaxy Note 8, stiloul este acum rezistent la apă și oferă și mai multe funcționalități. Cel mai probabil Samsung va prezenta Galaxy Note 9 la IFA Berlin 2018 unde sperăm să vedem aceste noi funcții ale celebrului de acum S-Pen.

SURSĂLetsgoDigital