S.U.A. dorește control guvernamental pentru rețeaua 5G

1768

Avantajele rețelei 5G includ, printre altele, un consum redus de energie și o acoperire mai mare ca semnal. Nu există nicio îndoială că 5G este viitorul rețelelor mobile. Rețelele 5G ar trebui să fie și mult mai rapide, mai fiabile și să ofere transmisii la distanță mai mare. Sună minunat, dar suntem încă la câțiva ani buni până la punerea în aplicare a unei transmisii de date completă în 5G, iar țările și rețelele companiilor de telefonie mobilă încă mai caută cea mai bună modalitate de a o adopta.

În cazul Statelor Unite, lucrurile au devenit un pic mai complicate. Recent, Consiliul Național de Securitate din administrația condusă de Donald Trump a venit cu ideea de a implementa o singură rețea de 5G, condusă de guvernul Statelor Unite. Explicația este că acest Consiliu Național de Securitate ar dori să protejeze instituțiile din Statele Unite împotriva atacurilor cibernetice chinezești, în cazul în care China încearcă să compromită securitatea SUA.

Potrivit unui document dezvăluit de site-ul Axios, sunt menționate două posibilități. Guvernul american plătește și construiește singura rețea centralizată 5G din Statele Unite, care ar fi o preluare istorică fără precedent a infrastructurii private. Aceasta ar fi cea mai probabilă opțiune, chiar dacă este departe de a fi posibilă. Apoi, să o închirieze furnizorilor de rețele fără fir. Aceasta ar asigura securitatea necesară, dar ar fi controlată de guvern. Un proiect ambițios.

Alternativa este aceea de a lăsa operatorii să-și construiască propria rețea de 5G, ale cărei prime caracteristici au fost adoptate, care să fie în concurență cu cea a guvernului. Alegerea acestei căi nu va schimba prea mult în securitatea informatică, ar putea fi mai costisitoare și va dura mai mult timp pentru a fi implementată.

Ideea a fost anunțată recent de un înalt funcționar al administrației Trump. „Vrem să construim o rețea astfel încât să putem asculta apelurile„, a declarat oficialul pentru agenția Reuters. „Trebuie să avem o rețea securizată care să nu permită persoanelor rău intenționate să intre în rețea„.

Această problemă cu rețeaua 5G este cauzată de faptul că:”China a câștigat dominația în fabricarea și funcționarea infrastructurii de rețea„, iar „China este actorul dominant rău intenționat în domeniul informațiilor„, potrivit documentului. Recent, AT & T a fost nevoită să renunțe la planul său de a oferi abonaților telefonul Huawei Mate 10 Pro după ce membrii congresului s-au opus cu ajutorul autorităților federale de reglementare. Acest lucru a fost făcut din cauza „preocupărilor legate de securitatea națională„, după cum au raportat agenții Congresului. Au fost, de asemenea, începute anchete pentru Huawei și ZTE după acuzații de spionaj față de cele două companii.

ZTEZhongxing Telecommunication Equipment Corporation, este o firmă producătoare de echipamente de telecomunicații din Shenzhen, China. Are trei ramuri de activitate: rețele de transport (54%), terminale (29%) și telecomunicații (17%). Produsele principale ale ZTE sunt dispozitive wireless, transmisie optică și telecomunicații de date, telefoane mobile și software de telecomunicații.

În ceea ce privește starea rețelei 5G în S.U.A., companiile lucrează la implementarea acestei rețele cu viteză maximă. Un purtător de cuvânt al AT & T a declarat că „datorită investițiilor efectuate de companiile americane în valoare de mai multe miliarde de dolari, activitatea de lansare a serviciului 5G în Statele Unite este deja pe drumul cel bun” în mai multe zone din SUA în cursul acestui an.

Tot ce este nou este mai scump, 275 miliarde dolari sunt investiți în rețeaua 5G de către furnizorii de servicii wireless. Rețeaua de ultimă generație este de așteptat să atingă peste 1 miliard de utilizatori până în 2023, jumătate din acestea fiind în China.

VIAPhoneArena
SURSĂReuters