Galaxy S7 / S7 Edge, Galaxy A5 și A3 (2017) în curând cu Android Oreo

1506
După mai multe luni de testare, Samsung a lansat în sfârșit versiunea Android Oreo, începând cu Galaxy S8 și S8+ în luna februarie. De atunci, compania a lansat actualizarea pe diverse piețe și la mai mulți operatori de telefonie mobilă din întreaga lume. Recent, Samsung a început să implementeze Android Oreo la Galaxy Note 8, iar Galaxy S8 Active a primit și el actualizarea. Acum că modelele de anul trecut au primit deja actualizarea, Samsung pare să se concentreze pe alte smartphone-uri Galaxy și printre altele Samsung Galaxy S7 și S7 Edge pot obține actualizarea în această lună. Din informațiile disponibile Samsung pare să fi terminat actualizarea Android 8.0 Oreo pentru Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy A3 (2017) și Samsung Galaxy A5 (2017). Toate aceste dispozitive au fost reperate la Wi-Fi Alliance cu Android 8.0 Oreo la bord pentru certificare. Telefoanele mai vechi care sunt supuse certificării cu o versiune mai recentă de Android semnalează că lansarea publică a actualizării se apropie de aceste dispozitive. Dintre acestea, surpriza vine de la Galaxy A3 și Galaxy A5 (2017). De asemenea, Samsung Xcover 4 este listat la Wi-Fi Alliance, împreună cu Galaxy S7 și S7 Edge. În afară de aceste smartphone-uri, așteptăm ca Samsung Galaxy Tab S3 să primească actualizarea Android 8.0 Oreo. Momentul acestei certificări este în concordanță cu informațiile anterioare despre programul de actualizare Android 8.0 pentru anumite dispozitive Galaxy. Potrivit acestui program făcut public în urmă cu ceva timp de Samsung Turcia, seria Galaxy S7 ar trebui să înceapă să primească actualizarea Android Oreo în aprilie, în timp ce Galaxy A3 și A5 (2017) ar trebui să fie actualizate în luna mai. Ca de obicei, actualizarea poate dura destul timp înainte de a ajunge la toți operatori regionali de telefonie mobilă, pentru modelele Samsung sus menționate.

Sistemul de operare Android a fost inițial dezvoltat de compania Android Inc. în 2004, fiind cumpărat apoi de Google în 2005 pentru suma de 50 de milioane de dolari. Google a lansat oficial sistemul de operare Android în 2007.

Chiar și după trimiterea actualizării la toate aceste dispozitive, Samsung va avea în continuare multe dispozitive Galaxy, recent lansate, care sunt în așteptarea actualizării cu Oreo. Privind ritmul în care Samsung lansează actualizarea, este clar că Google va lansa următoarea versiune majoră a Android înainte ca majoritatea dispozitivelor Galaxy să primească Android Oreo.
SURSĂSamMobile