Aduce Samsung înapoi bateriile amovibile pentru telefoanele ieftine?

642
Sursa Foto: via SamMobile.com

Cei dintre noi care au folosit smartphone-uri Samsung în ultimul deceniu își aduc aminte de vremurile în care am putut să deschidem capacul din spate și să schimbăm bateria. Puteați avea mai multe baterii de rezervă și nu trebuie să vă faceți niciodată griji cu privire la găsirea unui încărcător atunci când ați plecat de acasă.

Au trecut câțiva ani de când Samsung a încetat să ofere baterii detașabile. Nu există nicio posibilitate ca acestea să revină, cel puțin pentru dispozitivele emblematice. Marea majoritate a telefoanelor premium Samsung sunt certificate cu IP68 pentru rezistență la apă și praf, acest lucru fiind unul care a dus la aceste baterii inamovibile. Dar gigantul tech pare să flirteze din nou cu bateriile detașabile pentru telefoane accesibile.

A apărut o baterie Samsung care este detașabilă

Recent colegii noștri de la SamMobile au descoperit o baterie Samsung detașabilă cu numărul de articol EB-BA013ABY. Bateria pe care o vedeți în imaginea prezentată pare să aparțină unui dispozitiv Samsung neanunțat cu numărul de model SM-A013F. Este destul de evident că aceasta este o baterie detașabilă, nu una sigilată în interiorul telefonului. Acest acumulator are o capacitate de 3.000mAh.

Seria Samsung Galaxy Xcover este singura gamă pe care Samsung o oferă acum cu baterii detașabile. Telefoanele respective nu sunt disponibile pe scară largă și sunt destinate unui tip foarte specific de utilizatori. După numărul de model, bateria ar fi a unui dispozitiv Galaxy A, un telefon accesibil, pus la dispoziția publicului larg.

Primul model Samsung Galaxy Xcover (GT-S5690 ) a fost anunțat și lansat de Samsung în august 2011. Avea un ecran LCD tactil de 3,65 inch cu rezoluție 320×480, o cameră de 3,15MP și certificare IP67. Acumulatorul avea 1.500mAh și sistemul de operare Android 2.3 Gingerbread.

Se pare că într-adevăr există un dispozitiv cu numărul de model SM-A013F în dezvoltare. Informațiile preliminare sugerează că acesta va fi disponibil cu 16/32 GB stocare în culori negru, albastru și roșu pe piețele din Europa și Asia. După numărul de model și capacitatea de stocare sigur este un telefon entry-level din seria Galaxy A.

Numărul modelului nu corespunde convenției de denumire pe care gigantul tech o folosește. Aceste lucru face mai dificilă identificarea, în acest moment, a numelui ipoteticului telefon Samsung. Dacă ar fi varianta „e” a lui Galaxy A01 (SM-A015F), atunci ar fi trebuit să aibă numărul de model SM-A012F, dar nu este cazul.

Așadar, Samsung schimbă design-ul pentru modelele sale suplimentare sau poate există o altă explicație pentru acest lucru. Ceea ce știm sigur este că acest dispozitiv există și probabil va fi lansat la un moment dat în viitor.