Samsung locul 1 la cipuri de memorie pentru smartphone-uri în 2019

1061
Sursa Foto: Yonhap

În ceea ce privește veniturile, Samsung și-a menținut poziția de top pe piața de memorie a smartphone-urilor cu o cotă de 47% anul trecut, în ciuda scăderii generale a veniturilor din industrie, a specificat Strategy Analytics.

Strategy Analytics a declarat că piața globală a cipurilor de memorie pentru smartphone-uri se va confrunta cu o încetinire în perioada următoare. Cererea va scădea din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mulți producători importanți au anunțat oprirea producției la unele unități, în timp ce vânzările de smartphone-uri au scăzut brusc.

Samsung pe primul loc în lume la cipuri mobile de memorie DRAM și NAND

Samsung a fost urmat de rivalul său mai mic din Coreea de Sud SK Hynix Inc. și de producătorul de cipuri american Micron Technology Inc. Defalcat pe tipurile de memorii, Samsung a avut o cotă de venit de 50,9 la sută pe piața DRAM a smartphone-urilor anul trecut. A fost urmată de compania sud-coreeană SK Hynix cu 29,2% și Micron Technology cu 18,5%, potrivit Strategy Analytics.

Pe piața de memorie flash NAND pentru smartphone-uri, Samsung a înregistrat o cotă de venit de 42,1%. Locul doi a fost ocupat de compania japoneză Kioxia Holdings Corp cu 22,4% și SK Hynix cu 16,2%. Din ce se vede în această ultimă cercetare de piață, companiile asiatice ocupă primele trei locuri la memorii DRAM și la NAND. Coreea de Sud are două companii prezente în top trei Japonia una și SUA una. Surprinde absența Chinei din acestă zonă.

DRAM – este un tip de memorie cu acces aleator care stochează fiecare bit de date într-un condensator separat, într-un circuit integrat. Prima memorie DRAM a fost introdusă în 1969 de către Advanced Memory System Inc. din Sunnyvale, California.

Anul trecut, piața globală pentru cipurile de memorie pentru smartphone-uri a avut un venit total de 39,3 miliarde USD, potrivit Strategy Analytics. Veniturile globale ale pieței DRAM au suferit o scădere de 27% față de anul precedent. În același timp și veniturile din memoriile flash NAND a scăzut cu 29% față de anul 2018 conform aceleași surse.

În 2019, piața de memorie a avut o scădere a veniturilor din cauza ofertei mari existente pe piață. Acest lucru a dus la o scădere a prețurilor cipurilor de memorie„. A spus Jeffrey Mathews, analist la Strategy Analytics. „Samsung a înregistrat cel mai mare succes cu cipurile sale de memorie NAND și DRAM în 2019.”