Samsung pe locul 2 mondial în veniturile din cipuri în 2020

467
Samsung pe locul 2 mondial in veniturile din cipuri in 2020
Sursa Foto: via koreaherald.com

Samsung Electronics și-a menținut statutul de al doilea cel mai mare furnizor de semiconductori din lume după venituri anul trecut. Datele au fost publicate ieri de compania de studiu de piață Gartner. Conform Gartner, veniturile Samsung au fost mai mari pe fondul creșterii cererii de produse de memorie în timpul șederii la domiciliu din cauza pandemiei.

Divizia de cipuri Samsung a înregistrat venituri de 57,7 miliarde de dolari anul trecut. Este o creștere cu 10,2% față de anul precedent, compania avînd o cotă de piață de 12,4 la sută din piața mondială a semiconductorilor, potrivit datelor furnizate de Gartner.

Samsung pe locul doi mondial după Intel la venituri din cipuri în 2020

Compania americană Intel Corp. și-a apărat poziția de top cu o cotă de piață de 15,6%. Intel a avut venituri de 72,7 miliarde de dolari în 2020, în creștere cu 7,4% față de anul 2019. Samsung a retrogradat pe locul 2 pe piața globală a semiconductorilor în 2019. A fost pentru prima dată din 2016 când cel mai mare producător de memorii din lume a căzut din poziția de top.

Compania sud-coreeană Samsung SK Hynix Inc. a rămas pe locul trei cu o cotă de piață de 5,5%. SK Hynix a înregistrat venituri de 25,8 miliarde de dolari anul trecut, în creștere cu 16% față de anul precedent. SK Hynix a fost urmat de firmele din SUA Micron Technology Inc., Qualcomm Inc., Broadcom Inc. și Texas Instruments Inc.

Texas Instruments este o companie americană care proiectează și produce semiconductoare și circuite integrate. A fost fondată în 1930 și are sediul în Dallas, Texas, SUA. Jack Kilby angajat la Texas Instruments a inventat circuitul integrat în 1958.

Veniturile din semiconductori la nivel global au totalizat 466,2 miliarde USD în 2020. Este o cifră uriașă, în creștere cu 10,4% față de un anul 2019. Cel mai bine s-au vândut memoriile, unitățile de procesare grafică (GPU-uri) și cip-seturi 5G, potrivit companiei de cercetare de piață Gartner.

Gartner a afirmat că sectorul memoriei, care este dominat de producătorii sud-coreeni de cipuri, a fost a doua categorie de dispozitive cu cele mai bune performanțe. A beneficiat de o creștere a veniturilor anuale de 13,5% anul trecut, față de 2019.

Compania poate trece pe primul loc în 2021, conform Gartner

Memoriile au reprezentat 26,7% din totalul vânzărilor de semiconductori în 2020, a spus Gartner. Printre produsele de memorie, NAND flash a înregistrat cea mai bună performanță, cu o creștere a veniturilor de 25,2%. Gartner a prezis că Samsung, liderul global atât în ​​memoriile DRAM, cât și în cele NAND flash, ar putea recâștiga primul loc de la Intel în ceea ce privește veniturile din cipuri anul acesta, pe baza performanțelor sale robuste în domeniul memoriilor.

În 2021, atât memoriile NAND flash, cât și DRAM vor fi la mare căutare din cauza crizei din domeniu. Acest lucru va duce la creșterea prețurilor pe tot parcursul anului, iar veniturile vor crește cu aproximativ 25%„. A declarat Andrew Norwood, vicepreședinte de cercetare la Gartner, conform The Korea Herald. „Acest lucru oferă companiei Samsung șanse mari de a recâștiga primul loc de pe piața semiconductorilor în 2021”.