Samsung va dona 20 de milioane de pesos pentru Crucea Roșie din Mexic

1245

Samsung Electronics va contribui cu suma de 20 de milioane de pesos pentru societatea de Cruce Roșie din Mexic. Acești bani vor fi folosiți pentru refacerea zonelor afectate de puternicele cutremure de pământ care au avut loc zilele trecut în această țară.

Cutremurele de pământ au avut loc în zilele de 7 și 19 septembrie și s-au soldat cu foarte multe victime umane și distrugeri materiale. Donația efectuată de Samsung va ajuta în eforturile de salvare din zonele calamitate din această țară.

În aceeași zi de 19 septembrie în urmă cu 32 de ani, un alt cutremur de pământ a lovit Mexicul provocând moartea a peste 10.000 de oameni.

Cutremurul din 19 septembrie a avut magnitudinea de 7,1 pe scara Richer , iar cel din urmă cu două săptămâni din 7 septembrie o magnitudine de 8,2 pe scara Richer.

Scara Richter a fost imaginată în 1935 de Charles Richter pentru a măsura puterea unui cutremur. Este o scară logaritmică care corespunde măsurării amplitudinii undelor de volum la 100 km de epicentru și este gradată de la 1 la 9. Un cutremur cu magnitudinea sub 2 este considerat un microseism și nu se simte, unul de 10 grade, devastare la scară planetară.

Donațiile vor merge direct la Crucea Roșie din Mexic, precum și la mai multe instituții care se implică și se dedică acestei cauze umanitare.

Mexicul este o țară puternică care trebuie să rămână în picioare. Suntem martorii unui mare sentiment de fraternitate în rândul mexicanilor, motiv pentru care Samsung este hotărât să susțină această cauză. Sperăm că această donație a noastră va contribui la accelerarea proceselor de reconstrucție a orașelor afectate de cutremure„, a spus H.S. Jo, președinte al Samsung Electronics Mexico.

Suma de 20 de milioane de pesos – aproximativ 1.12 milioane de USD – nu este prima donație de acest fel efectuată de Samsung, în mod constant firma sud-coreeană efectuează donații umanitare și caritabile în folosul unor țări, instituții și comunități lovite de diferite dezastre naturale sau situații limită de altă natură.

Cu această donație, Samsung Electronics Mexico își exprimă sprijinul sincer față de poporul mexican după dezastrele naturale care au afectat această țară, sperând că mexicanii se vor recupera rapid și vor rămâne solidari și uniți în aceste momente dificile.

SURSĂSamsung News