Samsung, 20th Century Fox și Panasonic introduc HDR10+

1213

Samsung Electronics Co. a declarat că a ajuns la un acord de colaborare cu gigantul japonez de tehnologie Panasonic Corp și de asemenea cu liderul american în domeniul divertismentului și televiziunii 20th Century Fox pentru a extinde tehnologia High Dynamic Range (HDR). În cadrul acordului, cei trei importanți jucători în domeniile lor vor lansa un program de certificare și logo-uri pentru a promova cea mai nouă tehnologie din industria globală HDR10+.

Cele trei companii vor lansa o firmă comună numită HDR10+ Technology LLC, care se va concentra pe emiterea de certificări, conform New.samsung. Tehnologia HRD10+ este un standard propus de Samsung Electronics.

Platforma HDR10+ va fi în curând pusă la dispoziția companiilor, fără drepturi de autor, cu doar o taxă administrativă nominală. Companiile pot vizualiza noul logo, pot afla informații despre programul de licență și specificațiile finale, pot adopta acorduri și se pot înscrie pentru a primi o notificare atunci când specificațiile tehnice pentru HDR10+ devin disponibile la http://www.hdr10plus.org./.

HDR10+ va oferi o experiență HDR reală pentru spectatori, printr-un program de certificare a dispozitivului, o reprezentare exactă a creației autorilor datorită conținutului. De asemenea, îmbunătățirea fluxului de lucru pentru creatori va încuraja creșterea producției de conținut HDR premium.

Programul de certificare va asigura că produsele compatibile cu HDR10+ răspund nevoilor producătorilor de film și cinematografelor. Un produs certificat va conține logo-ul HDR10+, ceea ce înseamnă o calitate excelentă a imaginii produsului.

Programul de certificare însoțitor va asigura că produsele compatibile cu HDR10+ vor avea o calitate foarte bună a imaginii și vor furniza privitorilor intenția creativă a regizorilor„, a spus Samsung în comunicatul său.

Odată ce licența HDR10+ este disponibilă, vor fi beneficii pentru producătorii de dispozitive – televizoare, Blu-ray Ultra HD, OTT STB, pentru furnizorii de servicii de distribuție a conținutului, pentru editorii de conținut și furnizorii de instrumente pentru crearea conținutului. Totul fără nici o taxă pe unitate. Va fi doar o taxă modică nominală anuală pentru producătorii de dispozitive, producătorii SoC și furnizorii de servicii de distribuție a conținutului.

Specificațiile tehnice, caietul de sarcini pentru testare, ghidul logo / logo-ul HDR10+, brevetele de la cele trei companii legate direct de specificația tehnică și specificația de testare vor fi disponibile iar certificarea dispozitivelor va fi efectuată de un centru de testare autorizat de terți.

Împreună cu Samsung și Panasonic, scopul nostru este de a standardiza procesul de licențiere făcându-l ușor pentru parteneri, producătorii de televiziune și de dispozitive, pentru a încorpora această tehnologie și pentru a îmbunătăți experiența de vizionare pentru toate segmentele de public“, a spus Danny Kaye, vicepreședinte executiv al 20th Century Fox.

Suportul continuă să crească pentru HDR10+, iar companiile așteaptă cu nerăbdare să aplice specificațiile și programul de certificare.

Amazon Prime Video HDR10+, a realizat întreaga bibliotecă video HDR disponibilă în HDR10+ la nivel global. Catalogul Prime Video HDR10+ include originalul The Grand Tour, nominalizat la Globul de Aur, plus sute de alte titluri licențiate. În decembrie, Samsung a lansat streaming-ul video care utilizează tehnologia HDR10+ prin intermediul platformei Amazon.com din SUA.

Warner Bros. Home Entertainment va sprijini HDR10+ pentru a permite o soluție de metadate dinamică pentru Samsung, Panasonic și alte televizoare cu capacitate de 4K HDR10+.

Panasonic Corp. este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii și soluții electronice diverse pentru clienții din domeniul electronicii, locuințelor, automobilelor și companiilor. Sărbătorind a 100-a aniversare în 2018, compania s-a extins la nivel global și acum are 495 filiale și 91 de companii asociate la nivel mondial.

Noua tehnologie HDR10+ optimizează calitatea imaginii pentru următoarea generație de ecrane prin utilizarea unui ton dinamic pentru a reflecta cadru cu cadru variațiile de luminozitate, saturația culorilor și contrastul, pentru o experiență de vizionare îmbunătățită. Tehnologia HDR10+ optimizează performanța multor televizoare cu definiție ultra-înaltă de 4K.

20th Century Fox, Panasonic și Samsung vor face demonstrații tehnice ale tehnologiei HDR10+ la CES 2018 Las Vegas.