Acasă Stiri Samsung investește 5 milioane de dolari în serviciul TV online Pluto TV

Samsung investește 5 milioane de dolari în serviciul TV online Pluto TV

Samsung a anunțat o investiție de 5 milioane USD în Pluto TV din Los Angeles. Finanțarea a fost acordată de Samsung Venture Investment Corp., o divizie a conglomeratului sud-coreean. Samsung Venture Investment Corp și Pluto TV, au confirmat acest lucru într-o declarație către NBC News.

Gigantul de produse de electronice Samsung Electronics intră în afacerea TV online.

În combinație cu alți investitori, suma totală este de 8,3 milioane de dolari, spune compania. Pluto TV a refuzat să dezvăluie ceilalți investitori, dar a spus că este o combinație de investitori noi și mai vechi.

Până acum, Pluto TV, cu sediul în Los Angeles, a obținut 51,8 milioane de dolari de la investitori, inclusiv USVP, ProSiebenSat.1 Media, Scripps Networks Interactive, Sky, Agenția United Talent Agency, Luminari Capital, Chicago Ventures, Pritzker Group și altele.

În timp se are în vedere extinderea Pluto TV pe piața europeană iar fondurile de la Samsung ar putea fi privite ca o investiție strategică a unui nou partener. Pluto TV este disponibil online, pe dispozitive mobile și pe playere media și alte dispozitive pentru camere de zi, inclusiv televizoare Samsung Smart și console de jocuri precum Playstation și Xbox.

Pluto TV este un serviciu de televiziune online cu peste șase milioane de abonați. Este unul dintre cele mai mari servicii de televiziune online, disponibile online, la ora actuală. Pluto TV distribuie gratuit peste 100 de canale TV live de la știri la canale pentru gătit, sport, canale de divertisment și de desene animate pentru copii.

Serviciul Pluto TV are parteneriate cu rețele TV, studiouri de filme, edituri și companii media digitale.

În acest an, de exemplu, Pluto TV a anunțat peste 40 de parteneriate cu Warner Bros, Lionsgate, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Bloomberg, Al Jazeera Engleză, Cheddar, Gravitas Ventures, Asylum, Viz Media, Big Sky Conference, Stadium, Jukin Media și JASH.

Warner Bros, fondat în 1918, este cel de-al treilea mare studio american, care a continuat neîntrerupt creațiile sale de la fondare până în prezent. Celelalte sunt Paramount Pictures și Universal Studios, fondate ambele în 1912. Printre cei mai remarcabili actori ai companiei se află Bette Davis, James Cagney, Humphrey Bogart, Doris Day și Clint Eastwood.

Televiziunea Pluto este condusă de directorul executiv Tom Ryan și președintele executiv Ken Parks, fost responsabil de conținut al serviciului de muzică Spotify.

Samsung este liderul global al pieței TV, schimbând modul în care oamenii experimentează divertismentul prin inovații constante„, a declarat Tom Ryan, directorul executiv al Pluto TV, într-o declarație despre noua finanțare. „Investiția în Pluto TV este un mare vot de încredere în misiunea noastră de a aduce televiziunea gratuită pe internet consumatorilor de pretutindeni„.

Investiția Samsung în Pluto TV va permite companiei să propună un pachet de canale TV online pentru produsele sale, cum ar fi telefoanele inteligente și televizoarele de ultimă generație. Samsung este un lider atât pe piața smartphone-urilor, cât și pe piața inteligentă de televiziune, astfel încât un serviciu de televiziune online, are sens pentru companie.

Pluto TV oferă serviciul său online gratuit de televiziune prin intermediul aplicațiilor pentru diverse platforme. Aplicația este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS. Nu există taxe de abonament, dar utilizatorii trebuie să pună anunțuri de publicitate.

Pluto TV este cel mai important serviciu gratuit de televiziune prin internet din America și vedem un potențial uriaș pentru companie, deoarece oferă o gamă largă de servicii clienților din întreaga lume„, a declarat Jihong Kim, senior manager de investiții al Samsung Venture Investment Corporation.

Impact Wrestling este cea mai recentă companie care anunță că își distribuie conținutul prin intermediul televiziunii online Pluto. Alți parteneri sunt The Onion, Bloomberg și NBCUniversal, care deține NBC News.

Rămâne de văzut dacă și când acest serviciu de televiziune va ajunge și în Europa – îl așteptăm pe smartphone-le noastre Samsung, sau va fi limitat la clienții din SUA.

SourceNBC News

Stiri

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...

Samsung Galaxy A31 primește în cele din urmă actualizarea Android 11

Samsung Galaxy A31 a fost al doilea smartphone cel mai bine vândut la nivel global, în ianuarie 2021. Telefonul a fost lansat...

Samsung va lansa viitorul telefon pliabil Galaxy Z Flip 3 în opt culori diferite

Samsung lucrează deja la următoarele sale telefoane pliabile ce vor fi lansate anul acesta. Vor fi două, Samsung Galaxy Z Fold 3...

Samsung Smart Keyboard Trio 500 aproape de lansare

Samsung are o nouă tastatură wireless pe care încă nu a anunțat-o oficial, dar este deja listată pe site-ul său web. Numită...

Ingenuity, elicopterul NASA, are același cip ca Samsung Galaxy S5

Pe 19 aprilie elicopterul Ingenuity al NASA a realizat un zbor controlat pe planeta Marte, o premieră pentru omenire. Interesant este că...

6 lucruri pe care vrem să le vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 3

În materie de telefoane pliabile Samsung este cel mai bun din lume. Nu are concurență în acest domeniu, gigantul tech lansând un...