Samsung trebuie să plătească 538,6 milioane de dolari lui Apple

2419

Procesul dintre Samsung Electronics și Apple Inc., a ajuns la final. Jurații au decis că Samsung trebuie să plătească companiei americane Apple suma de 538,6 de milioane de dolari, ca daune pentru copierea ilegală a unor părți și caracteristici ale iPhone-ului. Apple a motivat că Samsung a făcut acest lucru, pentru a atrage oamenii să cumpere telefoanele Samsung.

Verdictul dat este ultima parte dintr-o bătălie, care a avut loc în justiție, începută în anul 2011. Apple a susținut că Samsung nu ar fi ajuns în postura de cel mai important vânzător de smartphone-uri din lume dacă nu ar fi copiat tehnologia smartphone-ului iPhone-ul de pionierat, în dezvoltarea unei linii de dispozitive similare care rulează pe software-ul Android Google.

Deciziile anterioare au stabilit deja că Samsung a încălcat unele brevete ale Apple, dar suma daunelor datorate a fost considerată de Apple prea mică. Un alt juriu din 2012 a stabilit că Samsung ar trebui să plătească firmei Apple 1,05 miliarde de dolari.

Apple și Samsung au ajuns aici, după ce Curtea Supremă de Justiție A SUA a retrimis cauza în instanța federală, unde a fost deschis un nou proces. Această hotărâre se baza pe ideea că daunele nu ar trebui să se calculeze pe toate profiturile pe care gigantul high-tech din Coreea de Sud le-a scos din produsele care au copiat iPhone, deoarece încălcarea sa este doar pentru câteva brevete.

Acum verdictul final dat de cei opt jurați, un juriu format din cinci bărbați și trei femei, a fost ca Samsung Electronics să plătească daune companiei din California. Juriul a decis ca Apple să primească suma de 533.316.606 $ pentru încălcarea brevetelor de proiectare și 5.325.050 $ pentru încălcarea brevetelor de utilitate.

The Supreme Court of the United States – Curtea Supremă a S.U.A., este instanța supremă a puterii judecătorești din Statelor Unite ale Americii. A fost înființată în 1789. Curtea Supremă are nouă membri. Începând din 2017, judecătorii sunt plătiți cu 251.800 de dolari pe an, iar șeful lor cu 263.300 de dolari.

Este un fapt că Samsung a copiat în designul nostru. Suntem recunoscători juriului pentru decizia lor, suntem mulțumiți și de acord că Samsung ar trebui să plătească pentru copierea produselor noastre” a spus un reprezentant al companiei americane.