Samsung folosește 5G mmWave pentru conexiuni Wi-Fi în metrou

377
Samsung foloseste 5G mmWave pentru a spori conexiunile WiFi in metrou
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că a testat cu succes un serviciu Wi-Fi îmbunătățit într-un tren de metrou în mișcare rapidă, folosind soluția sa 5G mmWave ca reper în Seoul, Coreea. Studiul a demonstrat că utilizarea 5G mmWave poate spori semnificativ serviciul Wi-Fi într-un mediu public aglomerat. Folosind soluția sa Compact Macro 5G mmWave pasagerii metroului se vor bucura de viteze Wi-Fi foarte rapide.

Samsung a atins viteze de conexiune Wi-Fi de 1,8 Gbps folosind un Galaxy S21 Ultra pe un metrou în mișcare. Această viteză este de aproximativ 25 de ori mai rapidă decât viteza medie actuală de 71 Mbps pe liniile de metrou din Seul. Utilizarea 5G Compact Macro de la Samsung a contribuit la creșterea vitezei datelor Wi-Fi prin valorificarea capacității ultra-ridicate a spectrului de 5G mmWave.

Acest proces a avut loc în diferite părți ale metroului din Seul, conform Samsung Newsroom. Astfel au fost acoperite cinci stații de pe linia de metrou care circulă prin principalele zone din centrul orașului. Serviciul Wi-Fi îmbunătățit a fost alimentat de 5G mmWave Compact Macro de la Samsung, instalat de-a lungul căilor ferate și utilizând 800MHz în banda de spectru de 28GHz.

Samsung Compact Macro 5G mmWave pentru metrouri

Pe lângă livrarea unor viteze Wi-Fi mai mari, lățimea de bandă largă a 5G mmWave permite o experiență mobilă excepțională pe smartphone-uri și tablete în hotspoturi, cum ar fi stadioane sportive și centre comerciale. Utilizarea 5G s-a extins la diverse domenii de afaceri, inclusiv transportul public, trenurile de mare viteză, autobuze și multe altele.

Compact Macro de la Samsung reunește o unitate de bandă de bază, radio și antenă într-un singur factor de formă. Această soluție compactă și ușoară poate fi instalată cu ușurință pe părțile laterale ale clădirilor, precum și pe stâlpii de utilități pentru o construire rapidă a rețelelor 5G. Samsung Compact Macro este primul produs 5G care este listat pe lista de produse compatibile a NIAP din SUA. De asemenea este și lista de produse certificate a Centrului canadian pentru securitate cibernetică. Telefoanele Samsung folosite de serviciile guvernamentale din SUA trebuie să fie certificate și de NIAP.

National Information Assurance Partnership (NIAP) răspunde de cerințelor de testare a securității atât ale consumatorilor cât și ale producătorilor. NIAP este operată și se află în subordinea NSA – Agenția Națională de Securitate.

Samsung a fost pionierul livrării cu succes a soluțiilor de infrastructură 5G end-to-end, inclusiv cip-seturi, radiouri și nucleu. Prin cercetare și dezvoltare Samsung continuă să promoveze rețelele 5G cu portofoliul său de produse de piață. Compania oferă în prezent soluții de rețea operatorilor de telefonie mobilă care oferă conectivitate milioanelor de utilizatori din întreaga lume.