Samsung a lansat trei noi stick-uri de memorie de 512GB

103
samsung-usb-memory-img
Sursă foto: Samsung

Samsung a lansat recent noi stick-uri de memorie USB de 512GB. Samsung are seria BAR Plus și FIT Plus de stick-uri de memorie, dar acestea nu aveau o variantă de 512GB. Acum compania a dar un impuls acestor modele prin extinderea capacității de stocare. Este un nou record când vine vorba de stick-urile de memorie Samsung.

În ciuda capacității mari, nu se schimbă nimic în designul acestor modele. De asemenea, utilizatorii pot continua să se bazeze pe o rată rapidă de transfer de citire de până la 400 MB/s datorită unei interfețe USB 3.1. Stick-urile USB de 512GB sunt deja disponibile în magazine. Stick-urile USB se potrivesc în aproape fiecare buzunar și, prin urmare, oferă o modalitate practică de a transporta date. În același timp, ele creează independență deoarece nu este necesară o conexiune stabilă la internet pentru a accesa informațiile stocate.

Prin extinderea gamei USB pentru a include trei modele de 512GB, Samsung aduce în joc un alt aspect pozitiv: flexibilitatea. Acest lucru înseamnă că utilizatorii nu mai trebuie să-și facă griji dacă chiar și cantități mari de date se vor potrivi pe dispozitivele de stocare mici și la îndemână.

„În ceea ce privește capacitatea, nu există un driver flash USB mai mare de la compania noastră”. A spus Robert Susak, Product Manager Brand Memory la Samsung Electronics, potrivit SamsungNewsroom. „Odată cu lansarea celor trei modele, răspundem cererii tot mai mari de stocare. Noile modele pot găzdui fotografii de înaltă rezoluție, videoclipuri 4K și prezentări extinse. În același timp, exteriorul seriilor BAR Plus și FIT Plus este adaptat la diferite scenarii de utilizare, pentru nevoilor clienților.”

USB Universal Serial Bus sau Magistrală Serială Universală. Este o specificație pentru cabluri de transmisie date și energie electrică între diverse dispozitive. USB a fost dezvoltat în comun de Compaq, Intel, IBM, Microsoft și NEC și lansat în 1996.

Stick-urile USB din seria BAR Plus au o carcasă metalică elegantă și robustă în Champagne Silver sau Titan Grey. Carcasa oferă multă siguranță, subliniată de o garanție limitată a producătorului de 5 ani. Totodată, datorita unui ochi integrat, memoria poate fi atașata la o cheie sau alt obiect pentru a nu se pierde accidental.

Modelele FIT Plus impresionează prin formatul miniatural. Datorită designului lor compact, stick-urile USB sunt potrivite în special pentru extinderea memoriei laptopurilor și televizoarelor inteligente. De asemenea, se potrivesc bine în mașină, deoarece sunt greu de separat accidental în cazul unei mișcări bruște.

Pe lângă versiunile de 512GB, stick-urile FIT Plus și BAR Plus sunt disponibile și în capacități de 64, 128 și 256GB. Datorită standardului USB 3.1, modelele oferă viteze de citire de până la 400 MB/s. Astfel un videoclip UHD de 3GB poate fi transferat pe un PC în aproximativ 8 secunde.

Sursă foto: Samsung

În plus, toate modelele trei noi stick-uri de memorie sunt rezistente la apă, la șocuri, la câmpuri magnetice, la temperaturi înalte și sunt sigure la raze X (rezistă la sistemele de securitate din aeroporturi). Aceasta înseamnă că datele importante pot fi transportate cu liniște.

Unitățile flash USB din seriile FIT Plus și BAR Plus cu 512GB sunt acum disponibile în magazine. Prețul recomandat de vânzare este:

  • Bar Plus 512GB (Titan Grey) – 95,90 euro
  • Bar Plus 512GB (Champagne Silver) – 95,90 euro
  • FIT Plus 512GB – 95,90 euro