Samsung a achiziționat firma israeliană Corephotonics

838

Au fost mai multe zvonuri și informații că Samsung va cumpăra compania Corephotonics din Israel. Aceasta este specializată în camere foto pentru smartphone-uri. Corephotonics este considerată o companie foarte avansată din punct de vedere tehnologic, dezvoltă tehnologii pentru camere foto cu multi-diafragmă. Prin această achiziție Samsung poate face minuni cu zoom-ul optic pe telefoanele sale.

Samsung a semnat un acord pentru a achiziționa compania israeliană Corephotonics, care este specializată în tehnologii cu camere duale pentru dispozitive mobile. Acordul este în valoare de 155 milioane de dolari, potrivit publicației israeliene Globes, preluată de SamMobile. Compania Corephotonics are sediul în orașul Ramat Hahayal din Israel.

Corephotonics a lucrat anterior cu mai mulți producători de telefonie mobilă iar pentru Oppo a dezvoltat o soluție de cameră tip periscop, cu zoom optic de 5x. Corephotonics a dat în judecată compania Apple pe care a acuzat-o de încălcarea mai multor brevete și tehnologii proprii.

Corephotonics proiectează camere foto foarte performante

Camera telefoto cu un obiectiv cu zoom optic a fost o mare inovație în tehnologia camerei smartphone în ultimii ani. Cu toate acestea, producătorii de smartphone-uri vreau mereu să facă telefoanele tot mai subțiri. Samsung vrea să aducă gradual funcționalitatea zoom-ului optic la smartphone-urile sale, pentru a le face mai competitive. Pentru a ține pasul cu această nevoie, Samsung a achiziționat această companie israeliană care dezvoltă tehnologii revoluționare legate de zoom. Pentru a fi clar, Corephotonics nu fabrică camerele în sine, ci doar le proiectează.

Comunitatea românilor din Israel este una dintre cele mai mari din Țara Sfântă, ajungând la peste 700.000 de persoane. Urmașii celor care au emigrat în anii 30, valul de emigranți de după război ori după căderea comunismului, împreună cu fiii și nepoții lor născuți în Israel, reprezintă circa 10% din totalul populației.

Corephotonics a dezvoltat o cameră cu două obiective care poate produce imagini clare, chiar și atunci când este utilizată funcția zoom. Deoarece obiectivele paralele de 13 MP au proprii senzori, camera are performanțe îmbunătățite la lumină scăzută, producând imagini foarte clare. Prin utilizarea a două obiective cu două lungimi focale diferite, camera foto poate combina cele două imagini într-o imagine de înaltă calitate. Aceasta este mult mai clară decât imaginile produse cu tehnologia digitală zoom.

Cu alte cuvinte, atunci când un utilizator face o fotografie, aparatul de fotografiat face de fapt două fotografii. Una cu un obiectiv cu unghi larg și una cu un obiectiv teleobiectiv cu focalizare fixă, ambele proiectate de Corephotonics. Folosind un algoritm dezvoltat de companie, imaginile sunt apoi combinate într-o singură fotografie foarte clară. Este o fotografie echivalentă cu una făcută cu o cameră de 20 MP de ultimă generație – sau chiar cu o cameră digitală compactă.

Samsung a fost unul dintre principalii investitori la Corephotonics

Fondată în 2012 de David Mendlovic, profesor de inginerie electrică la Universitatea Tel Aviv, Corephotonics dezvoltă tehnologii cu două camere, concepute pentru a îmbunătăți performanța camerelor smartphone. Compania are ani de expertiză legate de zoom și aproximativ 150 de brevete depuse pentru invențiile sale.

Până acum Samsung a fost unul dintre principalii investitori ai companiei, participând la două din cele trei runde de finanțare ale companiei. Acum, prin achiziționarea companiei, Samsung ar putea începe să lanseze telefoane cu capabilități avansate de procesare a imaginilor.