Samsung a achiziționat Viv Labs pentru aproximativ 215 milioane $

1837

În octombrie 2016, Samsung Electronics a anunțat că a cumpărat Viv Labs, a cărui echipă a construit asistentul virtual inteligent Siri de la Apple.

La momentul respectiv, condițiile financiare ale tranzactiei realizate de Samsung nu au fost dezvăluite.

Samsung Electronics a dezvăluit acum faptul că acest contract, care a fost parafat pe 8 octombrie, a costat-o aproximativ 215 milioane $ USD.

Apple a plătit mai mult de 200 milioane $ USD pentru a achiziționa Siri în 2010.

Asistentul de voce Siri a fost lansat cu Apple iPhone 4S în 2011.

Viv Labs a cărui locație este în San Jose este acum o filială a Samsung Research America.

 Viv Labs, este o companie producătoare de inteligenţă artificială cu sediul în San Jose, SUA. Viv permite dezvoltatorilor să distribuie produsele lor printr-o interfață inteligentă prin conversație. Este cel mai simplu mod din lume pentru a interacționa cu dispozitive, servicii și lucruri peste tot. Inteligența artificială de la Viv știe mai mult decât este învățată, și învață permanent în fiecare zi. 

În prezent, nu este clar modul în care Samsung intenționează să utilizeze tehnologia Viv, știrile publicate anterior au evidențiat faptul că gigantul tech sud-coreean Samsung ar intenționa să folosească tehnologia Viv pe umătoarele smartphone-uri pilot.

Samsung Galaxy S8, este în poll position pentru aceasta, și asistentul personal inteligent Bixby este cel care va purta tehnologia de la Viv Lab.

Posibil ca Samsung să fi cumpărat Viv Lab pentru a analiza tehnologia utilizată de acesta pentru a face propriul său asistent AI mult mai fiabil și puternic.

Samsung are planificat pentru a lansa smartphone-pilot Galaxy S8 pe 29 martie.

Telefonul va include asistentul inteligent virtual Bixby. Sistemul ar putea include, de asemenea, servicii de la terțe părți cum ar fi Hotels.com, Uber și Venmo.

VIAVentureBeat.com