Samsung a activat receptorul radio FM pe unele din dispozitive

2496
Proprietarii ultimelor smartphone-uri de la Samsung, Galaxy S9 și S9+, telefoane libere de rețea, pot acum asculta radio pe lungimea de undă FM. Samsung a făcut o modificare a codului cu cele mai recente actualizări de securitate și odată cu aceasta a activat utilizarea receptorului de radio FM încorporat. Samsung nu a tratat cu foarte mult respect proprietarii de Galaxy S9 și S9+, care au aceste telefoane libere de rețea în S.U.A. Compania a neglijat să lanseze actualizări de software pentru aceste telefoane, pentru a rezolva situația, de când au fost lansate în martie. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat în sfârșit cu lansarea în această săptămână a primei actualizări OTA pentru aceste dispozitive. Abilitatea de a asculta posturile de radio FM a fost deja pe telefoanele Samsung Galaxy S9 dar prin intermediul unei cartele de telefonie mobilă. Asta înseamnă că acum proprietarii de telefoane pot asculta posturile de radio FM prin intermediul NextRadio. Rețineți că, pentru a asculta posturile locale, va trebui în continuare să conectați un set de căști, deoarece ele servesc și ca antenă radio FM. Acum se poate recepționa direct din eter. În mod oficial, gigantul high-tech sud-coreean nu a spus nimic despre asta. Cu toate acestea, Samsung a activat receptorul FM în ultimele luni pe un număr mai mare din dispozitive sale. În mod oficial, această recepție radio FM în SUA și Canada este acum disponibilă. Practic, acest lucru funcționează și în alte țări și, de asemenea, cu software alternativ.

FM sau (Frequency Modulation) – modulație în frecvență este un sistem de transmisie radio în care unda purtătoare este modulată astfel încât frecvența sa variază în funcție de semnalul audio transmis. Primul sistem viabil de comunicare radio prin modulația în frecvență a fost descris de inventatorul american Edwin Howard Armstrong în 1936.

Mai mulți utilizatori au scris pe Reddit că funcția radio FM este disponibilă după cea mai recentă actualizare de securitate pe Galaxy S9. Reamintim că pe această piață Galaxy S9 și S9+ utilizează procesorul Qualcomm Snapdragon 845. Oarecum neclară este în prezent situația, printre altele, în Europa. Deoarece Samsung trimite pe această piață pe Galaxy S9 cu propriile procesoare Exynos. De asemenea, în acest SoC un modul radio este montat pentru un receptor FM. Dacă Samsung a deblocat și recepția în FM pentru Europa încă nu știm. Cu toate acestea, Samsung nu are, probabil, nici un motiv special pentru a trata mai bine un client decât pe altul, în acest caz pe unul american față de unul european. Acest tip de suport lent pentru actualizarea software-ului pentru telefoanele Samsung deblocate din S.U.A. nu este un lucru nou. A fost o problemă de ani de zile cu telefoanele Samsung Galaxy libere de rețea. Samsung nu a spus nimic despre motivul pentru care continuă să lase la urmă pe acești posesori de telefoane, în ceea ce privește actualizările de software.
SURSĂWinFuture