Samsung Electronics este printre cele mai admirate 50 de firme din lume

443
Samsung Electronics este printre cele mai admirate 50 de firme din lume
Sursa Foto: koreaherald.com

Samsung Electronics a urcat un loc în top Fortune 500 a celor mai admirate 50 de companii din lume. Ultimul clasament a fost publicat la începutul săptămânii de revista Fortune, o revistă americană din domeniul financiar-economic, fondată în anul 1930. Criteriile după care este judecată o companie se referă la valoarea investițiilor, calitatea managementului și cea a catalogului de produse de pe piață, responsabilitatea socială și, de asemenea, capacitatea de a atrage tinere talente.

Samsung a ocupat anul trecut locul 49. Primele 10 locuri au fost ocupate în totalitate de companii americane. Apple, Amazon, Berkshire Hathaway, Walt Disney, Starbucks, Microsoft, Alphabet, Netflix, JP Morgan Chase și Fedex au fost primele zece în top Fortune.

Cel mai bun loc ocupat de Samsung în top Fortune 500 a fost 12

Samsung a primit anul trecut 7,56 puncte, o creștere ușoară față de 7,50 cu un an mai devreme. Samsung a marcat scoruri de top în cinci categorii de evaluare. A punctat foarte bine în inovație, competitivitate globală și calitatea produselor / serviciilor, conform The Korea Herald. A primit al doilea cel mai mare rating în patru categorii, inclusiv responsabilitatea socială și managementul persoanelor.

Samsung a fost ajuns printre cele mai admirate companii din lume pentru prima dată în 2005. Atunci a ocupat locul 39. Apoi, a rămas permanent în top 50, clasându-se pe locul 27 în 2006 și pe 34 în 2007. A ajuns pe locul 21 în top Fortune 500 în 2014. Samsung nu a reușit să intre în top 50 în 2017 și 2018, a fost pe locul 51. Cea mai bună plasare Samsung a fost în 2018 când a ocupat locul 12 pe lista celor mai importante 500 de companii globale.

Fortune este o revistă fondată în 1930. Primul număr cu 184 de pagini costa un dolar. Fortune este cunoscută datorită publicării topului anual al celor mai mari companii publice din Statele Unite. Top Fortune 500 a fost întocmit prima dată în anul 1955.

World’s Most Admired Companies 2020 se bazează pe sondajul realizat cu participarea a aproximativ 3.800 de directori corporativi, directori și analiști. Li s-a cerut să numească cele mai admirate firme dintre cele 670 de companii de top din întreaga lume și să acorde ratinguri pe baza categoriilor de evaluare.

Apple este cel mai popular brand din lume pentru al 14-lea an consecutiv. Nu știm dacă este o coincidență, dar au trecut paisprezece ani de la lansarea primului iPhone. Acesta a revoluționat industria telefoanelor mobile și nu numai, popularizând și schimbând radical conceptul de smartphone.