Samsung printre cele mai admirate companii din lume în Top Fortune

1045

Samsung Electronics a fost clasată pe locul 50 în lista Fortune „Cele mai admirate companii din lume 2019”. Fortune este o revistă americană din domeniul financiar-economic, fondată în anul 1930. Gigantul sud-coreean de electronice a împărțit locul cu Exxon Mobil, primind 7,15 puncte. Samsung a câștigat un loc față de anul trecut.

Sondajul „World’s Most Admired Companies 2019” a fost realizat pe 680 de companii din 52 de industrii din 30 de țări, inclusiv Statele Unite. Fortune evaluează companii cu venituri de 10 miliarde de dolari sau mai mult. Fortune a cerut unui număr de 3.750 de directori și analiști corporativi să selecteze 10 cele mai admirate companii. Foarte probabil, majoritatea respondenților au fost americani, potrivit BusinessKorea.

Au fost luate în considerare nouă criterii de evaluare pentru a întocmi această listă. Inovare, managementul personalului, utilizarea activelor, responsabilitatea socială, controlul calității, soliditatea financiară, valoarea investiției pe termen lung, calitatea serviciilor și competitivitatea globală. Revista americană, clasifică companiile pe baza punctelor pe care le-au obținut de la participanții la sondaj.

Statele Unite a ocupat primele zece locuri în Top-ul Fortune

Apple a fost clasată pe primul loc cu un scor de 8,40 de puncte. Compania americană Apple Inc. păstrează această poziție de 12 ani consecutivi. Gigantul multinațional american de tehnologie cu sediul în California a câștigat cele mai mari scoruri în toate cele nouă categorii. Primele 10 locuri au fost ocupate în totalitate de companii americane. Apple, Amazon, Berkshire Hathaway, Walt Disney, Starbucks, Microsoft, Alphabet, Netflix, JP Morgan Chase și Fedex au fost primele zece în top Fortune.

Berkshire Hathaway este o companie americană, cu sediul în Omaha, Nebraska, fondată în 1969. Este condusă de către Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume. Compania deține în totalitate GEICO, Duracell, Fruit of the Loom, Helzberg Diamonds și procente importante din American Express, Coca-Cola, Bank of America și Apple.

În rândul companiilor asiatice, compania aeriană Singapore Airlines a ocupat cea mai bună poziție, locul 18. A fost urmată de Toyota din Japonia (a 30-a), Alibaba Group din China (34) și Samsung Electronics.

Samsung a fost numită printre cele mai admirate companii din lume pentru prima dată în 2005, a ocupat locul 39. De atunci, a rămas permanent pe listă în top 50, clasându-se pe locul 27 în 2006 și pe locul 34 în 2007. A ajuns pe locul 21 în 2014, dar nu a reușit să intre în top 50 în 2017 și 2018, a fost pe locul 51. Samsung a fost plasată de Fortune pe locul 12 pe lista celor mai importante 500 de companii globale în 2018.