Samsung a început producția de afișaje OLED de 120Hz pentru iPhone 13 Pro

448
Samsung a inceput productia de afisaje OLED de 120Hz pentru iPhone 13 Pro
Sursa Foto: appleinsider.com

Înaintea lansării în toamnă a noilor modele de iPhone 13 companiile din lanțul de aprovizionare Apple au început lucrul. Ce puțin în cazul afișajelor, se pare că producția a început mai devreme decât se credea. Samsung Display și LG Display au început deja să producă ecrane OLED pentru seria Apple iPhone 13. Samsung lucrează la ecrane ProMotion de 120Hz pentru modelele Pro și Pro Max.

Momentul începerii producției este cu aproximativ o lună mai devreme decât pentru seria Apple iPhone 12. Potrivit site-ului The Elec, citat de AppleInsider, Samsung a început producția la jumătatea lunii mai. Se crede că Samsung a început mai devreme ca LG Display deoarece procesul de depunere a materialelor organice și procesul de finisare a modulelor durează mai mult. LG Display a început producția cu zece zile după Samsung Display.

Ecrane Samsung pentru modelele iPhone 13 Pro și Pro Max

Samsung este singurul furnizor de panouri OLED cu tranzistor cu film subțire (TFT) cu temperatură scăzută (LTPO) către Apple. Sunt informații că ecranul Samsung OLED LTPO va fi utilizat în modelele Apple iPhone 13 Pro și Pro Max. Samsung Galaxy Note 20 Ultra a fost primul smartphone din lume cu ecran OLED LTPO și rată de actualizare variabilă.

Aceste ecrane vor suporta rate de reîmprospătare de 120Hz, permițând funcția ProMotion așteptată pe telefoanele Apple. ProMotion pe modelele Apple este o rată de actualizare variabilă care poate fi la orice număr între 1Hz și 120Hz, în funcție de conținutul de pe ecran. Pentru modelele non-Pro, Apple va continua să utilizeze ecrane OLED LTPS, furnizate de LG Display, conform AppleInsider.

În 2013 Apple a avut venituri de peste 171 de miliarde USD. Asta înseamnă că a realizat ~5.400$ pe secundă. Începând cu 2014, Apple a declarat că are peste 160 de miliarde USD bani lichizi disponibili. Trezoreria SUA avea numai 49 de miliarde.

În privința livrărilor, Samsung produce peste 80 de milioane de ecrane LTPO pentru iPhone 13 Pro și Pro Max. În total vor fi livrate 120-130 milioane de afișaje către Apple în 2021. Pentru LG Display, se pare că Apple vizează cumpărarea a 30 milioane de ecrane pentru iPhone 13 și un total de 50 de milioane în ansamblu.

Pe 26 mai, conform informațiilor din lanțul de aprovizionare Apple, TSMC a început producția pentru noile procesoare. Aceste procesoare vor fi utilizate în următoarea gamă de iPhone-uri. Alte zvonuri despre seria iPhone 13 includ afirmații că va fi ușor mai gros decât modelele anterioare. De asemenea Apple se pare că lucrează și la un breton mai mic pentru ecran. Acesta a fost un lucru permanent criticat la Apple și luat în derâdere de mai multe ori și de Samsung.