Samsung va produce afișaje pliabile pentru Google, Oppo și Xiaomi

405
Samsung va produce afisaje pliabile pentru Google Oppo si Xiaomi
Sursa Foto: letsgodigital.org

Piața smartphone-urilor pliabile are un potențial imens, momentan suntem încă la debutul acestor telefoane. Compania este și aici un deschizător de drumuri, iar Samsung Display este în poziția perfectă pentru a beneficia de cererea de astfel de ecrane. Panourile pliabile ale companiei au fost deja utilizate pe dispozitive de succes precum Galaxy Z Flip și Z Fold 2. Acum și Oppo, Xiaomi sau Google vor telefoane pliabile.

Samsung Dysplay va vinde ecrane pliabile către alte companii care doresc să facă smartphone-uri pliabile. O nouă informație din Coreea de Sud de la The Elec, a dezvăluit câteva detalii despre panourile pe care Samsung Display le pregătește pentru Google, Oppo și Xiaomi. Conform unei informații anterioare din decembrie, Vivo, Oppo, Xiaomi și Google erau interesate de lansarea unui telefon pliabil. Această nouă informație nu menționează Vivo, dar menționează că Samsung dezvoltă afișaje pliabile pentru Oppo, Xiaomi și Google. Noul raport detaliază câteva dintre particularitățile despre afișajul pliabil al fiecărui OEM și dimensiunile presupuse ale acestuia. A, să nu uităm, Apple testează un telefon pliabil tip Galaxy Z Flip iar ecranul provine tot de la Samsung!

Bătălie mare pe piața telefoanelor pliabile, Samsung este în pole position

Se pare că afișajul telefonului Oppo în cauză se deschide de sus în jos. Acest lucru înseamnă că dispozitivul va avea un factor de formă cum are Samsung Galaxy Z Flip. Ecranul extern va fi între 1,5 și 2 inch (3,81 – 5,08 cm). Ne imaginăm că afișajul va fi lung și înalt atunci când telefonul este deschis. În timp ce Oppo a lucrat cu Samsung, BOE și Visionox pentru un prototip pliant anterior, acum Oppo va lucra exclusiv cu Samsung pentru acest dispozitiv.

Și Xiaomi trece de la un afișaj pliabil exterior la unul care se pliază la interior. Fiind companii din China probabil și Oppo și Xiaomi au mers pe modelul Huawei Mate Xs, deloc fiabil. Ecranul de 7,92 inch (20,12 centimetri) de pe prototipul Xiaomi a fost dezvoltat de Visionox. Pentru noul ecran de 8,02 inch (20,37 cm), Xiaomi va fi partener cu Samsung și CSOT. Pentru referință, CSOT și BOE au dezvoltat afișajul pliabil Motorola Razr din 2019. Dispozitivul pliabil Xiaomi va avea aparent un ecran extern de 6,38 inch (16,21 cm).

Google este o corporație americană multinațională fondată în 1998. Numele „Google” este un joc de cuvinte de la „googol” un neologism englez, care desemnează un număr uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri.

În cele din urmă, deși nu se oferă atât de multe informații despre dispozitivul Google, GSMArena a menționat că Samsung dezvoltă un ecran OLED pentru Google. Un astfel de afișaj ar avea „dimensiunea de aproximativ 7,6 inch”.

Chiar dacă sunt doar zvonuri este interesant să vedem atât de mult interes suscită telefoanele pliabile în rândul producătorilor. Samsung deține în prezent coroana atunci când vine vorba de telefoanele pliabile. Compania este așteptată să dezvăluie patru noi pliabile în acest an, inclusiv un model Z Flip cu costuri mai mici.