Samsung și-a publicat rezultatele financiare consolidate pentru Q4 2020 și pentru întregul an fiscal 2020. Compania a raportat venituri anuale nete de 236,81 trilioane KRW (~211,5 miliarde dolari) și un profit de 35,99 trilioane KRW (~32,1 miliarde dolari). Au fost creșteri de 29,6 și respectiv 2,78%. Profitul anual a crescut cu 26,4%, dar în Q4 2020 vânzările de smartphone-uri Samsung au scăzut cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește divizia de comunicații IT și mobile, Samsung a înregistrat venituri de 22,34 trilioane KRW (~20 miliarde dolari) și a avut un ultim trimestru profitabil. Cu toate acestea, livrările de smartphone-uri Samsung au scăzut în trimestrul patru de anul trecut.

Samsung crește profitul în ciuda scăderii vânzărilor de smartphone-uri

Se așteaptă ca Samsung să revină în Q1 2021 ca vânzări, după lansarea seriei Galaxy S21. Compania intenționează să mărească livrările prin lansarea mai multor dispozitive 5G în toate categoriile de preț. Samsung dorește să își consolideze portofoliul de tablete și dispozitive purtabile în perioada următoare.

Rezultatele din Q4 2020 s-au fost bazat în principal pe cipurile de memorie și afișaje. Samsung Display a avut un trimestru patru record în ceea ce privește veniturile. Samsung a profitat de cererea ridicată din partea producătorilor de smartphone-uri pentru ecrane OLED, în special de la compania Apple pentru gama iPhone 12.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Apple a fost fondată la 1 aprilie 1976 de Steve Jobs, Steve Wozniak și Ronald Wayne, cu un capital inițial de 1.300$. Cei trei, Jobs, Wozniak și Wayne au avut ca acțiuni 45%, 45% și 10%. Cei trei se cunoșteau de la Computer Club Homebrew, un club de entuziaști și hackeri.[/vc_message]

Samsung nu s-a descurcat bine cu propriile smartphone-uri. Vânzările au scăzut cu 11% față de Q4 2019. Cu toate acestea, compania se așteaptă ca veniturile Samsung Mobile să crească în trimestrul următor, propulsate de seria Galaxy S21. Compania a decalat lansarea cu o lună, oferind consumatorilor șansa de a le cumpăra mai devreme decât de obicei. Mai mult, dacă seria Galaxy S20 a fost destul de scumpă, seria Galaxy S21 este mai ieftină la nivel global.

Pentru primul trimestru, se așteaptă ca cererea pentru smartphone-uri și tablete să scadă din cauza sezonului slab. Ne așteptăm să crească atât veniturile, cât și profitul din afaceri de comunicații mobile, determinate de vânzările de modele emblematice din seria Galaxy S21 și îmbunătățirea mixului de produse. Lansările viitoare de noi produse pe piață vor contribui la o creștere în primul trimestru din 2021”. A menționat compania în comunicatul său de presă, conform Pocketnow.