Samsung Android Go certificat Wi-Fi cu Android 8.1, lansare iminentă

1282

Samsung a dezvoltat primul smartphone Android Go pe care îl va lansa în curând. Am scris destul de recent pe iLoveSamsung despre acest viitor smartphone de la compania sud-coreeană. Smartphone-ul cunoscut momentan doar după numele de model – SM-J260G a fost testat pe zeci de piețe de pe întregul glob, inclusiv în Marea Britanie, Franța, Rusia și India.

Samsung Galaxy J2 Core, se pare că va fi numele pe care îl va purta telefonul, este primul smartphone Android Go de la Samsung. În mai, Samsung a înregistrat marca „Galaxy J2 Core” la Biroul de proprietate intelectuală din Coreea de Sud (KIPO) și presupunerea că viitorul Android Go de la Samsung va purta acest nume este tot mai aproape de realitate.

Telefonul inteligent Samsung Android Go a fost listat pe site-ul Wi-Fi Alliance, unde a fost certificat cu sistemul de operare Android 8.1 la bord. Asemenea certificări sunt luate întotdeauna ca o indicație a unei lansări iminente. Prin urmare, această certificare sugerează că nu va dura mult înainte de lansarea oficială a primului smartphone Samsung Android Go.

Am văzut și câteva imagini ale smartphone-ului Samsung Android Go iar acestea confirmă faptul că, spre deosebire de unele informații, primul dispozitiv Android Go de la Samsung nu va fi un telefon Android. Telefonul va avea doar versiuni Go ale aplicațiilor oficiale Google, în timp ce Samsung Experience va fi acolo. Google nu a spus niciodată că dispozitivele Android Go vor oferi o experiență Android. Inițiativa Android Go promite numai o experiență îmbunătățită a utilizatorilor pe dispozitive ieftine Android cu 1GB de memorie RAM sau mai puțin, cu aplicații care necesită mai puțin spațiu de memorie și spațiu de stocare.

RAM – este traducerea expresiei engleze Random Access Memory, abreviat RAM. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare. A intrat pe piață în anul 1970.

La sfârșitul lunii iunie Samsung a testat dispozitivul pe o serie de piețe din întreaga lume, indicând o lansare globală. Numerele de model SM-J260F, SM-J260M și SM-J260G sunt testate pe piețele din Asia, Europa și America Latină. O foaie de specificații, presupusă a dispozitivului, a apărut online. Acolo am văzut că telefonul este dotat cu un procesor quad-core Samsung Exynos 7570 de 1,4GHz, 1 GB de memorie RAM și 16 GB stocare. Telefonul, dotat cu un display Super AMOLED de 5 inch, poate avea o cameră frontală de 8 MP la spate, una frontală de 5 MP și o baterie de 2.600 mAh.

Samsung nu a anunțat momentan nimic despre când intenționează să lanseze dispozitivul, piețele pe care va fi disponibil și cât de mult va costa.

SURSĂSamMobile