Samsung rămâne angajatorul cel mai râvnit de către studenți

737
Sursa Foto: Samsung Electronics

Studenții din Coreea de Sud consideră gigantul high-tech Samsung Electronics drept cel mai dorit viitor angajator. Datele au fost publicate de portalul de locuri de muncă JobKorea și preluate de ziarul sud-coreean The Korea Herald.

Conform sondajului efectuat pe un număr de 473 de studenți de sex masculin și 586 de studente, 10,6% au ales Samsung Electronics drept compania unde ar dori să lucreze cel mai mult. Din 2004, când JobKorea a început să efectueze acest sondaj anual, Samsung Electronics a ocupat în fiecare an primul loc până în 2016, când CJ CheilJedang a ocupat primul loc. CJ CheilJedang este o companie din Seul, care produce ingrediente alimentare, produse alimentare, produse farmaceutice și biotehnologie. Însă gigantul tech a revenit la conducere în 2017 și a rămas de atunci pe locul 1.

Din rândul studenților băieții sunt cei mai tentați să lucreze la Samsung

După Samsung Electronics, cea mai tentantă companie pentru studenți a fost Korean Air (7,6%), urmat de CJ CheilJedang (6,7%) și Korea Electric Power Corporation (5,9%). Subsidiara de construcții și comerț a grupului Samsung, Samsung C&T și lanțul de retail E-Mart al Shinsegae Group s-au clasat pe locurile patru și cinci la 5,1%. Alte companii din primele 10 includ Shinhan Bank (4,8%), Kia Motors (4,5%), Asiana Airlines (4,4%) și SK Hynix unde 4,3% dintre studenți vor să lucreze.

Korean Air este cea mai mare companie aeriană din Coreea de Sud fondată în 1969. Este printre primele 20 de companii aeriene din lume în ceea ce privește pasagerii transportați. Korean Air este celebră pentru zborul KAL 007, doborât de Uniunea Sovietică la 1 septembrie 1983. Toate 269 de persoane de la bord au fost ucise.

Respondenții bărbați preferă în general să lucreze după ce termină studiile la Samsung Electronics mai presus de toate celelalte. În preferințele băieților au urmat Kepco, SK Hynix, Korean Air și Samsung C&T. Însă fete au alte preferințe. Studentele au preferat și au ales CJ CheilJedang ca numărul 1, urmat de Korean Air, Samsung Electronics, Asiana Airlines, E-mart și Hotel Lotte.

Unul din 5 studenți specializați în știință și inginerie a ales gigantul tech, în timp ce 1 din 10 a ales domeniul financiar cu Shinhan Bank. Printre studenții specializați în științe umane sau științe sociale, Korean Air a fost compania preferată. Samsung C&T a fost cel mai popular printre studenții care studiază divertisment și sport.

Studenții au menționat un salariu ridicat drept cel mai important factor atunci când aleg un potențial angajator. Alte răspunsuri au inclus beneficiile, mediul de lucru și imaginea președintelui companiei.