Samsung anulează lansarea modelului Galaxy S20+ 5G Olimpic Edition

636
Sursa Foto: via androidheadlines.com

Jocurile Olimpice Tokio 2020 au fost anulate din cauza pandemiei globale din aceste zile. De asemenea, lansarea smartphone-ului ediție specială dedicată acestui eveniment Samsung Galaxy S20+ 5G a fost anulată. Operatorul japonez NTT Docomo, care trebuia să lanseze acest telefon Olimpic Edition, a anunțat că lansarea flagship-ului Samsung a fost și ea anulată.

Samsung Electronics și NTT Docomo intenționau să lanseze varianta Galaxy S20+ 5G Olympic Games Edition în iulie a acestui an. Cu toate acestea, odată cu hotărârea Comitetului Internațional Olimpic de a amâna acest mega eveniment sportiv pentru anul viitor, cele două companii au anulat evenimentul de lansare a acestui smartphone.

Lansarea Samsung Galaxy S20+ 5G Olimpic Edition a fost anulată

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost programate inițial între 24 iulie și 9 august 2020 la Tokyo, Japonia. Evenimentul a fost apoi amânat pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021 din cauza pandemiei globale de COVID-19. Luna trecută, primele imagini cu telefonul Samsung Galaxy S20+ 5G în Ediție Olimpică au apărut online. Smartphone-ul avea finisaj auriu mat, purtând sigla Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 pe partea din spate.

Spre deosebire de dispozitivele anterioare Samsung Olimpic Edition, acest dispozitiv nu a fost creat doar pentru sportivii olimpici. Samsung plănuia să-l vândă în cantități limitate și altor doritori de un telefon dedicat Jocurilor Olimpice, conform AndroidHeadlines. De fapt, NTT Docomo a început să facă pre-rezervări pentru acest telefon ediție specială. Operatorul japonez de telefonie intenționa să lanseze telefonul conform programului, indiferent dacă Olimpiada se suspenda sau nu.

După al 2-lea război mondial Japoniei i s-a interzis să dețină arme ofensive, apoi Japonia a renunțat oficial la dreptul său de a declara război. Totuși Japonia are o armată modernă pentru menținerea păcii și autoapărare, clasată drept a patra cea mai puternică armată din lume.

Acest smartphone Olimpic Games Edition nu este diferit de modelul obișnuit Galaxy S20+ 5G din punct de vedere hardware. A fost singurul model din seria S20 luat în considerare pentru o Ediție Olimpică. Cu toate acestea, îi lipsește brandul Samsung, deoarece compania folosește brandul „Galaxy” în Japonia. Receptorul avea, de asemenea, un preț aproape similar cu un telefon Galaxy S20+ 5G standard. După amânarea Olimpiadei pentru anul următor, NTT Docomo a decis să anuleze lansarea lui Galaxy S20+ 5G Games Olympic Edition.

Samsung va lansa și la următoarele Olimpiade telefoane Olimpic Edition

Cu toate acestea, acesta nu este sfârșitul flagship-urilor Samsung Olimpic Edition. Samsung și NTT Docomo ar putea pregăti încă de acum un nou telefon pentru Jocurile Olimpice de anul viitor. Deși încă nu există nicio informație în această privință, ediția de anul viitor va fi probabil bazată pe Samsung Galaxy S21.

Gigantul high-tech sud-coreean Samsung a fost partener olimpic de la Jocurile Olimpice din 1988 de la Seul. În decembrie 2018, compania a semnat o prelungire a parteneriatului cu Comitetul Internațional Olimpic pentru încă 10 ani. Așadar, Samsung va continua să joace rolul de partener olimpic mondial cel puțin până în 2028. Această perioadă va acoperi cinci jocuri olimpice – trei Olimpiade de Vară și două Olimpiade de Iarnă.