Acasă Stiri Samsung a anunțat noul procesor Exynos 7 Series 9610

Samsung a anunțat noul procesor Exynos 7 Series 9610

Samsung Electronics, lider mondial în tehnologia avansată a semiconductorilor, a anunțat cel mai recent procesor, Exynos 7 Seria 9610. Exynos 9610, construit pe baza procesului FinFET de 10 nanometri (nm). Acesta aduce o nouă experiență multimedia în telefoanele smartphone de ultimă generație, caracteristici de nivel superior, cum ar fi procesarea imaginilor și o înregistrare video uluitoare cu viteză redusă de 480 de cadre pe secundă.

Cipul Exynos 9610 este construit pe baza procesului FinFET de 10 nm și va aduce caracteristici multimedia premium dispozitivelor de la mijlocul gamei. Procesorul Exynos 7 Seria 9610 este succesorul lui Exynos 7 Seria 7885 folosit de Samsung în Galaxy A8 și A8+ (2018), este un procesor impresionant, probabil cea mai bună caracteristică a noii game premium de la Samsung.

Exynos 7 Series 9610 este ultimul nostru procesor mobil care oferă putere și viteză, dar mai important, acesta stabilește un nou standard de performanță pentru dispozitivele de ultimă generație” a declarat Ben Hur, vicepreședinte Marketing System LSI la Samsung Electronics.

Procesoarele din seria Exynos 7 sunt utilizate în primul rând pentru gama medie de primă clasă, cum ar fi seria Galaxy A, în timp ce procesoarele din seria Exynos 9 sunt destinate unor telefoane pilot precum Samsung Galaxy S8 sau Galaxy S9. În afară de funcții multimedia îmbunătățite, Exynos 9610 va oferi putere și un plus de viteză.

Pentru mai multe experiențe de fotografiere și filmare, Exynos 9610 oferă un impuls major în performanța multimedia. Exynos 9610 are o procesare profundă a imaginii bazată pe învățare și o înregistrare video îmbunătățită. Cuplează vizionarea și procesarea imaginilor cu un motor de rețea neuronală pentru o detectare îmbunătățită a feței. Funcția avansată de detectare a feței permite camerei să recunoască fețe care nu sunt total orientate spre cameră sau care sunt parțial acoperite cu părul sau pălăria.

Exynos 9610 va îmbunătăți în mod semnificativ înregistrarea video cu încetinitorul pe telefoanele premium din clasa medie. Are suport pentru înregistrarea video cu încetinitorul la 480fps în rezoluție full HD. În plus, Exynos 9610 utilizează un codec premium multi-format pentru a codifica și decodificarea video până la 4K 120fps.

Cu CPU-ul și GPU-ul puternice, Exynos 9610 oferă performanțe care satisfac nevoile telefoanelor smartphone de astăzi. CPU-ul este alcătuit din patru miezuri Cortex-A73 de 2,3 GHz și patru nuclee Cortex-A53 de 1,6 GHz pentru a încărca rapid aplicațiile și pentru a executa mai multe sarcini simultan. GPU-ul este un ARM Mali-G72 bazat pe Bifrost de a doua generație, care poate aduce grafică mai realistă și mai palpabilă pe dispozitivele mobile.

Exynos provine din cuvintele grecești exypnos (inteligență) și prasinos (verde), inteligență verde. În 2010, Samsung a lansat primul procesor Exynos – S5PC110 (acum Exynos 3 Single) cu telefonul său mobil Samsung Galaxy S.

Aplicațiile de detectare instantanee, care necesită feedback instant, cum ar fi recunoașterea gesturilor sau conștientizarea contextului, sunt activate de un senzor de putere mică, bazat pe Cortex-M4F, care gestionează eficient senzorii în timp real fără a fi nevoie de procesorul principal.

Procesorul este dotat cu tehnologii de comunicații fără fir, precum 802.11ac 2 × 2 MIMI Wi-Fi de mare viteză, Bluetooth 5.0 mai rapid și FM pentru radio. În plus, pentru poziționarea locației, acesta încorporează un receptor Global System Satellite System cu 4 moduri, care include GPS, GLONASS, BeiDou și Galileo.

Samsung spune că Exynos 9610 va fi produs în masă în a doua jumătate a acestui an.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...