Samsung și Apple primii și în Q2 2022, pe fondul inflației și cereri slabe

239
Samsung si Apple
Sursa foto : zdnet.com

Chiar dacă se confruntă cu cererea slabă, inflația și oferta excesivă, Samsung și Apple își păstrează primele două poziții pe piață globală a smartphone-rilor. Livrările globale de smartphone-uri în trimestrul doi din 2022 au fost la cel mai scăzut punct de când a lovit pandemia în 2020. Au fost livrate un total de 287 de milioane de telefoane în Q2 2022.

Potrivit noilor cifre oferite de compania de cercetare de piață Canalys, Samsung a livrat cu 6% mai multe smartphone-uri decât a făcut-o în același trimestru de acum un an. Dar, compania coreeană a livrat cu 16% puține smartphone-uri decât în ​​primul trimestru din acest an. Cu toate acestea, cu 61,8 milioane de smartphone-uri livrate, a fost furnizorul principal în trimestrul doi din 2022. Samsung a avut o cotă de piață de 21%, înaintea Apple, care a livrat 48,5 milioane de iPhone-uri pentru o cotă de piață de 17%. Vedeți pe I❤️Samsung la ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați un nou telefon!

Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo și Vivo pe primele cinci locuri

În ciuda unei creșteri anuale de 6%, livrările Samsung au scăzut cu 16% față de trimestrul precedent. Compania s-a luptat cu niveluri nesănătoase ale stocurilor, în special în intervalul mediu”. A declarat Runar Bjørhovde, analist de cercetare Canalys, potrivit Zdnet.

Apple a declarat săptămâna trecută veniturile din trimestrul fiscal trei. Am aflat atunci că veniturile iPhone au crescut cu 3% anual, până la 40,67 miliarde dolari. În același timp, veniturile Mac au scăzut cu 10% de la an la an la 7,38 miliarde dolari. Și veniturile din iPad-uri au scăzut cu 2% de la an la an. Șeful Apple, Tim Cook, a declarat pentru CNBC că înregistrează costuri ridicate în logistică, salarii și anumite componente.

CNBC este un canal american de știri de afaceri care oferă în principal informații despre piețele financiare din SUA și internaționale. CNBC, lansat în 1989, este o divizie a NBCUniversal News Group. Are sediul în Englewood Cliffs, New Jersey.

Furnizorii chinezi Xiaomi, Oppo și Vivo au completat primele cinci. Xiaomi a ocupat locul trei, cu 39,6 milioane de unități în Q2 2022. OPPO a fost pe locul al patrulea cu 27,3 de bucăți, iar Vivo a fost pe locul cinci cu 25,4 milioane de unități.

Pe de altă parte, Strategy Analytics a constatat că livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 7% de la an la an la 291 de milioane de unități în Q2 2022. A plasat Samsung în frunte cu 63 de milioane de unități livrate și o cotă de 22%. Strategy Analytics a spus că cererea a fost puternică pentru seria Galaxy S22, în special pentru modelul Galaxy S22 Ultra. Apple a livrat 48 de milioane de iPhone-uri, în creștere cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut, având cu o cotă de 16%.