Samsung ar putea readuce pe piață seria Galaxy S FE

180
Samsung ar putea readuce pe piata seria Galaxy S FE
Sursa foto: androidpolice.com

Samsung are o gama medie Galaxy A foarte apreciată de cumpărători. Gama este compusă din mai multe smartphone-uri, multe dintre ele suprapuse între ele ca specificații și preț. În încercarea de a-și eficientiza portofoliul de produse, se pare că Samsung a decis deja să mai nu lanseze un model Galaxy A74 în 2023. În acest fel viitorul Galaxy A54 va fi cel mai scump telefon de gamă medie din acest an. Acum, au apărut informații că Samsung ar putea elimina seria low-end Galaxy A2x și ar readuce pe piață seria Galaxy S FE.

Site-ul tehnic sud-coreean The Elec, citat de AndroidPolice, susține că Samsung vrea doar să păstreze doar seriile Galaxy A1x, A3x și A5x în continuare. Modelele din acest an vor apărea la fel ca până acum. Acest lucru va reduce costurile companiei, va reduce numărul de modele inutile din gama sa și va ajuta la creșterea profitabilității. În plus, gigantul coreean caută, de asemenea, să revigoreze modelele Galaxy S FE Fan pentru a satisface partea inferioară a pieței premium.

Seria Galaxy S FE poate reveni cu Galaxy S23 FE în acest an

În ciuda succesului avut cu Samsung Galaxy S20 FE și Samsung Galaxy S21 FE, compania nu a lansat niciodată un Galaxy S22 FE din cauza penuriei de semiconductori. Deci, nu va fi surprinzător să vedem debutul Galaxy S23 FE la sfârșitul acestui an sau la începutul lui 2024. În fond fanii seriei Fan Edition, dar nu numai ei, au cerut companiei să lanseze în continuare astfel de modele.

Recent am aflat că modelul mijlociu Samsung Galaxy S24+ de anul viitor ar putea lipsi din seria Galaxy S24. Samsung vrea să reducă seria de smartphone-uri emblematice din 2024 la două modele. Aparent, mișcarea gigantului coreean este influențată de încetinirea vânzărilor de smartphone-uri și de vânzările relativ slabe ale modelului Galaxy S22+.

GfK este acronimul din germană de la Gesellschaft für Konsumforschung. Este cel mai mare institut de cercetare de piață din Germania. A fost înființat în anul 1934 și are sediul în Nürnberg, Germania.

Potrivit estimărilor firmei de cercetare de piață GfK, modelul Samsung Galaxy S22+ a avut cel mai slabe vânzări din totalul seriei Galaxy S22. Doar 17% din total. Cumpărătorii au preferat modelul Galaxy S22 mai mic (38%) sau varianta Ultra (45%). Prin reducerea modeleor Galaxy S24+ și Galaxy A2x Samsung speră să maximizeze vânzările și să îmbunătățească profitabilitatea.

Referitor la modelul Galaxy S24+ sunt și informații, dar și păreri contrare eliminării acestuia. Cunoscutul Roland Quandt susține că informația este falsă și seria Galaxy S24 va fi compusă în continuare tot din trei modele. Gama emblematică Samsung din 2024 este la peste un an de la prezentarea, așa că multe se pot încă schimba.