Samsung se așteaptă la vânzări de patru miliarde de dolari în India

871

Samsung Electronics are așteptări mari de la noua gamă de telefoane pe care o va lansa în India. Aceste telefoane vor fi lansate în prima jumătate a acestui an și Samsung se așteaptă la vânzări de cel puțin 4 miliarde de dolari în 2019, a declarat un director executiv al companiei.

Gigantul electronist sud-coreean va lansa în fiecare lună câte un smartphone din seria Galaxy A, începând cu luna martie, până în iunie. A spus Ranjivjit Singh, directorul de marketing al Samsung India, agenției de presă Reuters într-un interviu. Telefoanele vor avea prețuri cuprinse între aproximativ 140 și 700 $, a afirmat el, fără a preciza detaliile.

Estimăm și ne așteptăm la un volum de vânzări foarte mare. Undeva la nivelul de 4 miliarde dolari în acest an, în ceea ce privește doar seria Galaxy A„, a spus Singh. Vânzările de telefoane mobile în India, de la Samsung, au ajuns la aproape 5.236 miliarde de dolari în cursul anului trecut și până la sfârșitul lunii martie 2018. Datele sunt în conformitate cu Paper.vc, o companie și platformă de date din India pentru investitori.

Peste un miliard de abonați wireless în India

India este a doua mare piață de telefoane mobile din lume. „Va fi printre primele locatii unde vor fi lansate noi telefoane din seria A, serie ce cuprinde mai mult de patru dispozitive„, a spus Singh. India are peste un miliard de abonați wireless și aproximativ 350 de milioane de utilizatori încă pe telefoane de bază. Samsung consideră India un premiu de câștigat. Compania sud-coreeană a primit o lecție dură în China, unde a pierdut mult din cota de piață.

Bangalore, oficial Bengaluru are o populație de peste 12 milioane de locuitori. Aceasta plasează orașul pe locul trei ca număr de locuitori în India. Orașul este renumit ca centru al informaticii indiene. Conform unei analize publicate de Culture Trip în 2016, face parte din primele zece cele mai moderne orașe din lume.

Gigantul tech s-a concentrat pe India după ce a avut de înfruntat o concurență intensă din partea rivalilor chinezi Xiaomi, Oppo și Vivo. Samsung, care asamblează pe plan local toate telefoanele pe care le vinde în India, a încheiat anul 2018, cu o cotă de 24% din piața indiană. În spatele lui Xiaomi care a avut 28% din piață, potrivit Counterpoint o cunoscută companie de cercetare de piață.

Luna trecută Samsung a lansat telefoanele Galaxy M10 și Galaxy M20 în India. Compania le vinde doar online prin Amazon India și pe propriul site web, înainte de o lansare globală. Smartphone-urile au avut un succes fenomenal și stocurile au fost epuizate imediat.

În 2018, Samsung deschis cea mai mare fabrică de telefoane mobile din lume la Noida, la periferia New Delhi. De asemenea, gigantul tech a deschis și cel mai mare magazin de telefonie mobilă la nivel mondial în Bangalore.