Samsung Audio Acord, aplicație pentru persoanele cu deficiențe vizuale

850

Samsung Electronics Brazilia a anunțat lansarea programului Samsung Audio Acord. O aplicație gratuită care învață oamenii cu deficiențe de vedere să cânte la chitară într-un mod practic și intuitiv. Inițiativa face parte din proiectul Samsung Social lansat de Samsung Electronics Brazilia. Samsung Social utilizează tehnologia pentru a debloca potențialul uman și provoacă oamenii să facă ceea ce nu pot.

Aplicația Samsung Audio Acord, folosind un sistem de voce, ajută persoanele cu deficiențe de vedere să învețe să cânte la chitară. Aplicația oferă un dicționar audio care îi învață cum să facă acorduri și poate să le spună utilizatorilor când și ce coardă de la chitară să o folosească. Este deosebit de utilă deoarece aplicația elimină unele bariere, cum ar fi nevoia de a ști să citească alfabetul Braille.

Samsung Electronics crede în potențialul uman.

Sistemul de citire Braille este folosit de persoanele cu deficiențe de vedere. Doar 10% dintre persoanele cu deficiențe de vedere din Brazilia cunosc acest limbaj Braille. O persoană care învață să cânte la chitară trebuie să pună degetele pentru a urmări punctele care compun muzica. Dar aceleași degete sunt și pe corzile chitarei! Cu ajutorul tehnologiei Samsung a rezolvat această problemă.

Samsung crede în potențialul uman și în puterea transformatoare a muzicii și tehnologiei, care a dus la Samsung Audio Acord„. A fost declarația lui Andrea Mello, directorul Corporate Marketing, Samsung Electronics Brazilia”.

Alfabetul Braille este un sistem de scriere folosit de cei cu deficiențe de vedere. Alfabetul a fost creat de Louis Braille în 1825. Literele sunt compuse din puncte ieșite în relief care pot fi simțite cu ajutorul degetelor. Literele de la A la Z au fiecare semne corespunzătoare în alfabetul Braille. În 1878, Braille a devenit sistemul de scriere și citire pentru nevăzătorii din întreaga lume.

Aplicația face parte din efortul Samsung de a oferi oamenilor cu deficiențe vizuale posibilitatea de a-și realiza visul, de a învăța să cânte la chitară. Aplicația Samsung Audio Acord a fost concepută astfel încât să ofere sprijin total și accesibilitate. Chiar și pentru cei care pun mâna pentru prima dată pe o chitară pot învăța cu ajutorul acestei aplicații.

Aplicația Samsung Audio Acord este disponibilă în Samsung Play Store. Se poate descărca gratuit pentru smartphone-uri și tablete Android cu versiunea 4.4 sau o versiune ulterioară.