Telefoane Samsung Galaxy cu autentificare prin fluxul sanguin

1383

Samsung a brevetat o nouă metodă de autentificare biometrică, care permite utilizatorilor să deblocheze un telefon prin fluxul sanguin. Gigantul high-tech sud-coreean Samsung a lucrat ani de zile la diverse metode pentru a-și proteja telefoanele Galaxy și alte dispozitive inteligente. În plus față de codul PIN de modă veche, există deja mai multe metode de autentificare biometrică disponibile. Cu toate acestea, Samsung a brevetat o nouă metodă la WIPO.

Samsung a solicitat un brevet la WIPO – World Intellectual Property Organization în 20 iulie 2017 pentru o metodă de autentificare prin fluxul sanguin. Acest brevet a fost publicat zilele acestea de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale – WIPO.

Recentul brevet de la Samsung descrie o metodă de măsurare și analiză a fluxului sanguin al unui utilizator prin folosirea unor senzori speciali, incluzând, dar fără a se limita la senzori de frecvență cardiacă, PPG, ECG și GSR (răspunsul galvanic al pielii). Fluxul de sânge poate fi măsurat prin deget, dar și printr-o încheietură, prin braț, picior, gleznă, prin piept și / sau prin frunte, conform specificațiilor din brevet. Fluxul de sânge este unic pentru fiecare persoană, la fel ca amprenta, irisul și palma. Datele senzorilor (parametri fiziologici, caracteristici morfologice și caracteristici statistice) pot fi utilizate pentru autentificarea biometrică și permit utilizatorilor să-și deblocheze telefoanele cu ușurință și în siguranță.

Parametri fiziologici care pot fi măsurați includ frecvența cardiacă, respirația, saturația oxigenului, rezistența periferică totală, indicele de îmbătrânire și ECG. Caracteristicile morfologice includ forma fluxului sanguin și a volumului și fazele sistolice și diastolice.

Samsung utilizează deja senzorul de amprentă digitală, scanerul pentru iris și metoda de detectare a feței. În plus, în noiembrie 2017, producătorul coreean a venit cu o metodă de autentificare prin palma mâinii.

Fluxul sanguin este debitul sanguin care traversează un organ sau o anumită parte a corpului și de exprimă în general în ml/min. Ca și în cazul altor metode de identificare biometrică, fluxul sanguin este unic pentru fiecare persoană, făcându-l o metodă potrivită pentru a asigura un dispozitiv inteligent.

Cu toate acestea nu înseamnă că această nouă metodă va fi introdusă în telefoanele Samsung Galaxy din 2018. Ceea ce este clar este că Samsung în primul rând, dar și alți producători de smartphone-uri încă mai caută metode suplimentare pentru a ne asigura securitatea telefoanele inteligente.

SURSĂLetsgoDigital