Samsung furnizează baterii auto pentru Lucid Motors-rivalul lui Tesla

1683

Lucid Motors (cunoscută anterior ca Atieva) este o companie de mașini electrice înființată în anul 2007 cu sediul în Menlo Park, California, USA.

Compania Samsung Electronics a semnat un contract cu Lucid Motors pentru a furniza baterii litiu-ion pentru sedanul electric sport high-end, produs de firma din America.

Lucid Motors a prezentat deja un prototip sedan de 1.000 de cai putere complet electric.

Sedan sau berlină, este denumirea tipului de automobil cu caroseria de tip închis (pavilion fix), cu două sau patru uși.

Lucid Motors a construit o uzină de 700 milioane $ în Arizona, pentru fabricarea mașinii.

Samsung prin Samsung SDI furnizează deja baterii la mai mulți producători de mașini electrice și hibride, astfel încât acest lucru nu este nimic nou pentru companie.

La un moment dat, sa zvonit că Samsung SDI ar putea furniza chiar și baterii pentru Tesla, dar asta nu se întâmplă deocamdată.

Parteneriatul cu Lucid Motors prevede colaborarea pentru baterii cilindrice de ultimă generație, „care sunt în măsură să depășească reperele de performanță actuale în domenii cum ar fi densitatea de energie, de putere, de viață și de siguranță”, în conformitate cu o declarație comună data de cele două companii.

„Durata de viață a bateriei demonstrată de noua baterie de la Samsung SDI va fi un beneficiu evident pentru clienții noștri, în special pentru companiile cu servicii de funcționare a mașinilor 24 din 24 de ore”, a spus Peter Rawlinson, Chief Technology Officer Lucid Motors, care a lucrat ca inginer șef pentru Tesla și a jucat un rol important în dezvoltarea modelului sedan S de la Lucid Motors.

Lucid Sedan va veni standard cu 1.000 de cai putere și un acumulator de 100 kw/oră, o autonomie de aproximativ 500 km., demarajul de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de 3,0 secunde, potrivit unei reviste comerciale din domeniul industriei auto.

Termenii acordului dintre Samsung SDI și Lucid Motors nu au fost dezvăluiți.

SURSĂSamMobile