Acasă Stiri Samsung Bixby, difuzor rotativ cu cameră și ecran touchscreen

Samsung Bixby, difuzor rotativ cu cameră și ecran touchscreen

Samsung a patentat un difuzor inteligent rotativ care are șapte microfoane, un ecran touchscreen și o cameră foto. În timpul MWC 2018, DJ Koh, CEO al Samsung Mobile, a anunțat că gigantul high-tech va introduce primul său difuzor inteligent în a doua jumătate a anului 2018. Până în prezent, informațiile despre acest difuzor Bixby sunt încă puține. Cu toate acestea, un nou brevet oferă o perspectivă asupra modului în care ar putea arăta acest difuzor și cum funcționează el în practică.

Samsung a depus o cerere de brevet la WIPO (World Intellectual Property Office) la 21 noiembrie 2017 pentru „un dispozitiv electronic de control al parametrilor de microfon„. Brevetul a fost publicat la 31 mai 2018 în baza de date a WIPO. Cu un an mai devreme, brevetul a fost deja acordat în țara de origine a companiei Samsung, Coreea de Sud.

Difuzorul inteligent este un dispozitiv foarte avansat, cu nu mai puțin de 7 microfoane, un afișaj și o cameră foto. Carcasa este alcătuită din două părți, partea superioară se poate roti la 360°. Microfoanele sunt toate plasate pe partea superioară a carcasei. Fiecare microfon poate recepționa separat informații despre sunet, permițând dispozitivului să detecteze exact de unde provine sunetul.

Ori de câte ori un utilizator vorbește, difuzorul inteligent își va ajusta automat poziția, astfel încât diferitele microfoane să capteze sunetul și să asculte cu atenție. Odată ce sunetul a fost localizat, difuzorul se întoarce în direcția din care provine sunetul. Difuzorul Bixby va folosi de asemenea camera încorporată pentru a detecta fața utilizatorului. Dacă persoana se potrivește cu unul din profilurile stocate în interiorul difuzorului, acesta le va recunoaște automat ca sursă a sunetului.

În anul 1876, Alexander Graham Bell patentează primul difuzor electric, parte din telefonul său. Cel mai răspândit tip de difuzor este cel dinamic, folosit și azi, a fost inventat în 1925 de Edward W. Kellogg și Chester W. Rice.

La început, difuzorul se rotește în jurul axei sale. Pentru a detecta mai bine sunetul, difuzorul se va roti, de asemenea, într-o poziție orizontală spre sunet. Partea superioară a difuzorului are, de asemenea, un tip de bandă de cauciuc, care îmbunătățește aderența dispozitivului. O rolă este plasată între partea superioară și cea inferioară a carcasei, astfel încât mișcarea de rotație poate fi netedă și silențioasă.

Difuzorul inteligent are, de asemenea, o cameră foto, care este capabilă să recunoască fața utilizatorului. Dacă fața corespunde fotografiei stocate în memorie, atunci această persoană este văzută automat ca sursa sunetului. În acest fel, camera poate fi rotită în direcția utilizatorului.

Difuzorul Bixby poate reacționa la sunet, dar și prin afișarea de text și de fotografii prin afișajul încorporat. Ecranul este amplasat pe partea superioară a carcasei, la fel ca și camera foto și microfoanele. Acesta poate fi un ecran LCD, LED sau OLED. Afișajul are funcționalitate tactilă. În plus, ecranul tactil poate recunoaște anumite mișcări de gest. Brevetul descrie, de asemenea, opțiunea de a oferi o intrare prin intermediul unui stilou, așa cum știm de la seria Galaxy Note.

Difuzorul inteligent Samsung poate, de asemenea, să recepționeze și să trimită date către un dispozitiv inteligent, cum ar fi un smartphone sau o tabletă.

Așa cum suntem obișnuiți cu difuzoarele inteligente, utilizatorul poate, de asemenea, să aibă comenzi executate de difuzor. Pe lângă funcțiile discutate, utilizatorii au acces la un player media, un browser de internet, un e-mail, un album foto și o alarmă. În plus, dispozitivul este echipat cu un modul mobil, LTE, WiFi, Bluetooth, NFC și GPS. Din descrierea brevetului este posibilă integrarea unui port USB și HDMI. Va fi posibilă și introducerea unui card de memorie.

Produsul brevetat este foarte sofisticat în comparație cu difuzoarele inteligente existente, deși este posibil ca nu toate funcțiile brevetate să poată fi găsite în produsul final.

Pentru moment, Samsung nu a confirmat încă data când va lansa acest difuzor inteligent, dar având în vedere, că Samsung va anunța phablet-ul Galaxy Note 9 și smartwatch-ul Samsung Gear S4 la un eveniment din New York pe 9 august, este posibil ca difuzorul Bixby să fie și el acolo. Alternativ, compania sud-coreeană poate opta să dezvăluie produsul la IFA Berlin 2018 la începutul lunii septembrie împreună cu Galaxy Tab S4.

Stiri

Samsung Galaxy A82: primele imagini cu noul smartphone glisant

Samsung pare să lucreze nu numai pe noile smartphone-uri mid-range și pliabile, ci și să reînvie un model lansat în urmă cu...

Exynos 2200 cu GPU AMD poate debuta pe un laptop în acest an

Primul procesor Exynos de generația următoare, cu GPU AMD, va debuta la sfârșitul acestui an cu numele Samsung Exynos 2200. Informația provine...

Samsung colaborează cu Kvadrat pentru carcase la Galaxy S21+

Într-un efort binevenit pentru a deveni mai ecologic, Samsung a încheiat din nou un parteneriat cu Kvadrat. Aceasta este companie daneză de...

Galaxy Buds Live primește funcția de comutare automată și aparat auditiv

Funcțiile de comutare automată și aparat auditiv vin acum la Samsung Galaxy Buds Live. Ambele funcții au fost introduse pentru prima dată...

Samsung Galaxy A52 va fi într-adevăr rezistent la apă și praf

Da, Samsung face smartphone-ul Galaxy A52 rezistent la apă cu o certificare IP67. Zvonurile din ultimul timp în această privință s-au adeverit. Acum...

Galaxy M62, un Galaxy F62 redenumit, va fi lansat în mai multe țări

Samsung este pregătit să lanseze smartphone-ul Galaxy M62 în Malaezia, iar data lansării a fost dezvăluită. Este destul de evident că viitorul...

Samsung Galaxy Z Fold 3 este succesorul spiritual al Galaxy Note 20

Samsung, încălcând tradiția, a început să ofere stiloul S Pen cu telefoanele din seria S, începând cu gama Galaxy S21. Acum și...