Samsung colaborează cu Boeing pentru tehnologii mobile pe avioane

997

Producătorul american de aeronave Boeing va colabora cu Samsung Electronics pentru a încorpora tehnologia mobilă de mare viteză și sistemele informatice de ultimă generație în cele mai recente modele de avioane, potrivit unui oficial Boeing aflat în vizită la Seul. „Colaborăm cu Samsung și studiem posibilitățile pentru a folosi tehnologiile lor, cum ar fi conectivitatea mobilă„, a declarat oficialul pentru The Korea Herald.

Colaborăm cu liderul mondial din Coreea în tehnologia mobilă de mare viteză și în sistemele informatice de generație următoare. Continuăm să colaborăm îndeaproape cu Samsung pentru a vedea ce tehnologii pot fi introduse pe noile noastre avioane„, a spus el, fără a detalia despre ce este vorba. În 2012, Boeing și Samsung au semnat un parteneriat pentru a dezvolta tehnologii de divertisment și comunicații în aeronave, cum ar fi utilizarea dispozitivelor electronice Samsung precum Galaxy Tab pentru afișaje.

Ceea ce este interesant este faptul că reprezentantul Boeing nu vorbea doar despre o cooperare în sistemele de divertisment în zbor, ci și despre aspectele vitale ale unei aeronave, cum ar fi sistemele fly-by-wire. Fly-by-wire se referă la un sistem semiautonom și tipic reglementat de calculator pentru controlul zborului autonom al unei aeronave, înlocuiește controalele manuale convenționale de zbor ale unei aeronave cu o interfață electronică.

Având în vedere că avioanele încep să devină tot mai mult dependente din punct de vedere al zborului de Fly-by-wire, vor exista o serie de domenii în care tehnologia de generație următoare poate juca un rol vital în aviația comercială, atât din punct de vedere al operațiunilor, cât și în ce privește tehnologiile aflate în interiorul compartimentului pasagerilor„, a adăugat același oficial Boeing.

Este prima dată când Boeing a amintit despre o cooperare tehnică cu Samsung pentru viitoarele aeronave.

Samsung Electronics a refuzat să facă un comentariu referitor la această informație.

Observatori acreditați în domeniu au declarat că tehnologiile avansate ale companiei Samsung, cum ar fi comunicațiile fără fir și conectivitatea mobilă, ar putea fi esențiale în dezvoltarea tehnologiei fly-by-wire în timpul zborului.

În timp ce siguranța aeronavelor nu a fost testată (cu privire la impactul conectivității mobile asupra sistemului de navigație), astfel de tehnologii ar putea fi extinse pentru a îmbunătăți sistemul de divertisment în timpul zborului și pentru a influența în mod direct experiența de zbor a pasagerilor. Aceasta este zona în care Samsung poate juca un rol esențial„, a declarat Yoo Chang-kyung, profesor de inginerie aerospațială la Inha University din Incheon, Coreea de Sud. El a adăugat că tehnologiile Samsung ar putea fi utilizate pentru a dezvolta sistemul de fly-by-wire de generație următoare, odată ce avioanele fără pilot vor deveni obiectul comercializării.

Un alt expert din domeniu a afirmat că o astfel de tehnologie wireless ar putea schimba conținutul serviciilor de cabină. „Pasagerii ar putea viziona conținutul vizual în timp real, iar tranzacțiile cu cărți de credit pentru articolele duty-free ar putea fi făcute mai convenabil„.

Compania Boeing a declarat că modelele sale 787 au înregistrat o creștere a cererii din partea pieței.

Boeing 787 a intrat în serviciu comercial în octombrie 2011 și costă aproximativ 250 milioane de dolari. Variantele sale constructive pot transporta între 242 – 335 de pasageri. Are o capacitate de aproximativ 127.000 de litri de combustibil și poate efectua un zbor direct, de exemplu București-Chicago. Ritmul de producție este de 10 avioane pe lună.

Boeing 787 Dreamliners sunt concepute pentru eficiența combustibilului și au costuri reduse de întreținere. Acestea pot zbura până la 14.8000 de kilometri, cu economii de combustibil de 25%. Modelele Boeing 787 sunt foarte populare pe piața din Asia.

SURSĂKoreaHerald