Samsung a brevetat un ecran pentru smartphone care, se auto-repară!

1503

Un brevet de invenție depus de Samsung în luna februarie a anului trecut la World Intellectual Property Organization (WIPO) a revelat faptul că firma sud-coreeană a lucrat la dezvoltarea unui ecran de smartphone care se auto-repară. Este vorba de o folie care să fie aplicată pe geamul de sticlă a dispozitivelor mobile care are proprietatea de a se auto-regenera.

Această cerere de brevet de invenție depusă anul trecut a fost publicată în această lună de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO).

Folia de acoperire este descrisă ca un „film” sau o peliculă „laminată” în brevet, cu o compoziție care include diferiți compuși cum ar fi silsesquioxan polyeder și polirotaxan. Bineînțeles că acești termeni nu ne spun absolut nimic, mai mult ne bagă total în ceață! Noroc cu atotștiutorul Google care ne luminează când avem nevoie!

Rețineți că acoperirile oleofobe pentru sticlele de protecție de pe smartphone-uri nu sunt noi. Aceste acoperiri au ca scop ca ecranul să nu rețină amprentele, lucru care este de cele mai multe ori cel puțin jenant când vedem ce avem pe sticla ecranului. Deci, recentul brevet Samsung menționează un strat care vine cu proprietăți de auto-vindecare!

Acum nu vă lăsați imaginația să zburde și să o ia razna! O acoperire oleofobă care se auto-repară nu va repara în mod miraculos geamul dacă aruncăm cu smartphone-ul după te miri ce și se sparge la impact. Scopul principal al acestui strat de acoperire este de a ține urmele de amprente la distanță și poate face o muncă rezonabilă la asta. Vom vedea în viitor cu e cu această auto-reparare. Să nu uităm că Samsung pune pe smartphone-urile sale cea mai performantă sticlă aflată pe piață. Este vorba de Corning Gorilla Glass. Firma Corning tocmai a lansat Gorilla Glass 6 pe care o așteptăm pe viitoarele smartphones Samsung.

Gorilla Glass 6, este două ori mai puternică ca Gorilla 5, Gorilla 6 permite unui smartphone să reziste la 15 căzături de la o înălțime mai mare de un metru. Potrivit firmei Corning, această nouă generație poate supraviețui căderilor și mai amețitoare decât cea a sticlei Gorilla Glass 5.

Una dintre posibilități este că această acoperire oleofobă să fie utilizată pentru ecranul smartphone-ului pliabil Samsung Galaxy X sau al altei mărci de smartphone high-end. Ar putea fi o soluție găsită de Samsung pentru ca dispozitivul său revoluționar să reziste pe termen lung. Vom vedea în curând, deoarece cele mai recente informații indică o lansare pentru începutul anului 2019.

Nu este imposibil ca Samsung să integreze această tehnologie pe alte smartphone-uri de ultimă generație, cum ar fi Galaxy S10. În ciuda prezenței sticlei Gorilla 5 și cât de curând a Gorillei 6, telefoanele emblematice de la Samsung și nu numai, sunt sensibile la căderi și șocuri datorită ecranului fără margini. Și în prezent, Samsung utilizează o acoperire oleofobă pentru ecranul unora dintre smartphone-uri, dar utilitatea sa este în primul rând pentru a le proteja de urmele de amprente.

Cu un număr tot mai mare de smartphone-uri Samsung care optează pentru un design de sticlă și metal, ar fi logic ca Samsung să înceapă să aplice o acoperire oleofobă mai durabilă pe toate telefoanele. Ar fi extrem de util pe termen lung, mai ales că în ultimul timp posesorii de smartphone-uri păstrează tot mai mult aparatele din cauza creșterii prețurilor, mai ales în segmentul high-end.

Este relevant să menționăm aici că Samsung a brevetat acest lucru acum și nu se știe sigur dacă și când va începe să utilizeze acest sistem de auto-reparare pentru smartphone-urile sale.

SURSĂSamMobile