Samsung a brevetat ceea ce ar putea fi primul smartphone pliabil

1213

Pe măsură ce piața globală așteaptă cu nerăbdare lansarea primului smartphone comercial pliabil, Samsung este văzut în prim-planul acestui proiect, un nou brevet, cel mai recent, a fost emis de către Oficiul SUA pentru Brevete și Mărci. Potrivit bazei de date a USPTO – Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite, Samsung a primit un brevet pentru un nou design al unui dispozitiv electronic portabil care are o parte pliabilă, atașată corpului principal al dispozitivului cu o balama.

Potrivit imaginilor care însoțesc cererea de brevet, porțiunea atașată pare să poată fi pliată la jumătate, înainte și înapoi. Are un afișaj pe o jumătate, care arată că ar putea servi drept afișaj suplimentar sau o parte extinsă a ecranului principal al dispozitivului. Brevetul a fost solicitat de Samsung în august 2015 și a fost aprobat de USPTO în 27 martie 2018.

Samsung se confruntă cu provocări tehnologice pentru a comercializa un smartphone bazat pe afișaj pliabil, iar dispozitivul pliabil tip balama ar putea fi o alternativă mai viabilă în ce privește designul.

Samsung a primit, de asemenea, un alt brevet de la USPTO pentru un ecran de afișare care utilizează o interfață grafică de tranziție, tot în aceeași zi.

Unele imagini și text de tranziție apar pe ecran în partea stângă a dispozitivului, care poate fi respinse de utilizator. În brevet, dispozitivul pare să aibă două fețe cu ecrane de afișare.

Noul tip de interfața grafică pentru utilizator este prevăzut să îmbunătățească funcțiile de multitasking pe telefoanele Samsung, cum ar fi noul smartphone Galaxy Note 9, dacă este utilizată pentru un model de telefon comercial.

Aceste brevete sunt câteva dintre cele care sunt depuse pentru a avea cât mai multe posibilități atunci când un nou telefon este în curs de dezvoltare„, a declarat un oficial al companiei Samsung Electronics.

Deși gigantul high-tech sud-coreean depune eforturi pentru a dezvolta dispozitive pliabile, Samsung ar putea să nu lanseze un model pliabil în acest an, deoarece șeful său DJ Koh a dat puțin înapoi în privința planurilor de lansare a unui astfel de dispozitiv în 2018.

USPTO – United States Patent and Trademark Office. În fiecare an, USPTO eliberează peste 150.000 de brevete companiilor și persoanelor din întreaga lume. Directorul USPTO este Andrei Iancu, născut în București, România, inginer și avocat. A fost numit în funcție de președintele Donald Trump în 2017.

Ne pregătim mult pentru un telefon pliabil, dar îl vom prezenta atunci când este perfect tehnologic, trebuie să fim siguri că oferim cea mai bună experiență utilizatorilor când lansăm o nouă categorie„, a declarat șeful Samsung Mobile, Koh Dong-jin, la o conferință de presă de luna trecută.

SURSĂKoreaHerald