Samsung a brevetat un încărcător wireless la distanță de mai mulți metri

2017

Samsung Electronics a brevetat un dispozitiv de încărcare fără fir care funcționează la o distanță de câțiva metri. Brevetul a fost înregistrat la WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale. Aceasta nu este prima dată când pentru un astfel de dispozitiv wireless, este depusă o cerere de brevet. Și alți jucători importanți din industrie au mai depus astfel de cereri, dar acum Samsung lucrează la o soluție pentru a încărca simultan mai multe dispozitive wireless, fără ca smartphone-ul să fie pe un suport de încărcare.

Încărcarea wireless a funcționat și funcționează de mai mult timp pe dispozitivele noastre Android și, până în prezent, necesită un contact fizic cu o stație de andocare compatibilă pentru a efectua încărcarea. Este clar că pentru un sistem descris ca fiind fără fir, este deranjant să trebuiască să-ți ții telefonul smartphone pe alt dispozitiv. Cel mai comun standard este Qi și funcționează prin inducție magnetică.

Acest brevet depus de Samsung este deosebit de interesant în mai multe privințe. Brevetul depus de Samsung la World Intellectual Property Organization descrie un dispozitiv de încărcare fără fir care funcționează la o distanță de câțiva metri. În descrierea dispozitivului său, care însoțește cererea de brevet, Samsung afirmă că funcționează la scara unei încăperi. Imaginați-vă că efectuați un apel, navigați pe internet sau vizualizați conținutul pe telefonul smartphone iar acesta se încarcă în timp ce stați liniștit pe canapea și faceți aceste lucruri.

Cum funcționează acest surprinzător sistem de la Samsung? Compania sud-coreeană s-a inspirat de la Disney Research. Gigantul high-tech își imaginează un dispozitiv numit „reflector” care trimite un semnal electromagnetic într-o cameră medie dintr-o casă și această tehnologie este capabilă să încarce mai multe dispozitive compatibile în același timp. Acest reflector este conceput pentru a focaliza un fascicul de energie spre orice dispozitiv dintr-o cameră.

O companie din San Jose, Statele Unite, Energous are deja un sistem de încărcare fără fir cu o rază de acțiune de 4,5 metri.

Martin Cooper, de la Motorola a făcut primul apel telefonic mobil din lume în New York, în 1973. Cooper este considerat „tatăl telefonului mobil”. Dispozitivul era de dimensiunea unei cărămizi și a cântărit 2,5 kg. Durata de viață a bateriei a fost de doar 30 de minute și a avut o durată de reîncărcare de 10 ore.

Samsung a susținut încărcarea wireless a smartphone-urilor încă de la lansarea lui Samsung Galaxy S4 la începutul anului 2013. Seria Galaxy S6 a debutat cu această tehnologie în 2015 și de atunci toate dispozitivele ultra-premium Android ale companiei Samsung au oferit această facilitate.

Ca de obicei, existență a unui astfel de concept de soluție de încărcare fără fir la distanță nu garantează că un astfel de sistem va fi vreodată comercializat, cel puțin pe termen scurt.

VIAPhonandroid
SURSĂAndroidHeadlines