Acasă Stiri Samsung a brevetat o lesă virtuală pentru câini "Virtual Leash"

Samsung a brevetat o lesă virtuală pentru câini „Virtual Leash”

Samsung a depus o cerere și primit un brevet de la USPTO pentru un sistem „Virtual Leash” o lesă virtuală care include un guler inteligent. Proprietarii de animale de companie vor putea să controleze cât de departe și cât de mult alergă câinele în timpul unei plimbări, prin utilizarea smartphone-ului Galaxy în comunicarea fără fir cu gulerul inteligent purtat de câinele lor preferat. Cu atât de mulți iubitori de câini din lume, aceasta ar putea fi un dispozitiv de mare succes pentru compania Samsung.

Dispozitivul mobil include un senzor pentru a detecta gestul unui utilizator, o unitate de comunicație și un controler configurat pentru a genera o comandă pentru lesa virtuală, bazată pe gestul detectat. Prin gesturi, ca metodă de comunicare și comandă, se poate transmite comanda la acest guler aflat pe gâtul animalului de companie.

Gulerul inteligent include un strat interior, un strat exterior, o multitudine de dispozitive de generare a forței dispuse pe stratul interior și stratul exterior, o unitate de comunicație configurată pentru a recepționa o comandă de la un dispozitiv mobil și un controler configurat pentru a controla multitudinea de forțe, pentru a genera o forță bazată pe comanda recepționată.

Deoarece sistemul nu include o lesă fizică, multe dintre problemele tradiționale sunt evitate. De exemplu, lesa virtuală nu se poate încurca în obstacole. În plus, cuțulache are posibilități mai mari de a se deplasa, ca distanță, nefiind limitat la distanța condiționată de lesa fizică.

Laika a fost un câine din Uniunea Sovietică care a devenit primul animal lansat în spațiu. Laika, a fost trimis în spațiu cu nava Sputnik 2 lansată pe data de 3 noiembrie 1957 de la cosmodromul Baikonur. Sputnik 2 nu a fost proiectată pentru întoarcere, astfel destinul Laikăi a fost pecetluit încă de la lansare. Laika are începând cu 2008 un monument în Rusia.

Samsung mai specifică în descrierea brevetului că modulul virtual de gestionare a lesei poate funcționa în mai multe moduri.

Virtual Leash Mode – modul lesă virtuală. Lesa virtuală este configurată pentru a detecta gestul utilizatorului și pentru a furniza un semnal pentru lesa virtuală astfel încât aceasta să reacționeze într-un mod compatibil cu gestul. De exemplu, dacă utilizatorul face un gest de tragere cu brațul spre dreapta/stânga, lesa virtuală atașată animalului de companie, primește comanda de la dispozitivul mobil și generează o forță consistentă cu cea a cuiva care trage animalul de companie într-o anumită direcție comandată.

Fence Mode – modul de gard. În modul de gard, modulul de gestionare a lesei virtuale transmite un semnal spre guler pentru a aplica presiune atunci când animalul se deplasează prea departe de utilizator. Acest lucru ține câinele la o anumită distanță față de utilizator, fără a necesita o lesă fizică. Modulul virtual de gestionare a leselor poate funcționa, de asemenea și într-un mod hibrid, combinând caracteristicile modului de gard cu modul lesă virtuală sau într-un mod de antrenament, unde modulul de gestionare a leselor virtuale învață gesturile utilizatorului pentru a controla lesa.

Modulul de gestionare Virtual Leash detectează gesturile utilizatorului prin intermediul unui senzor inclus în dispozitivul mobil și transmite comenzile corespunzătoare controlerului gulerului inteligent. Pentru a determina dacă o mișcare a smartphone-ului este o comandă de gest, modulul de gestionare a lesei virtuale recunoaște datele învățate la antrenament sau la alte date colectate în timpul utilizării, precum și datele presetate de antrenament.

Aceste date pot fi folosite pentru a seta un prag de gest. Dacă mișcarea telefonului smartphone este sub acest prag de gest, modulul de gestionare a lesei virtuale nu interpretează mișcarea ca un gest. Dacă mișcarea este peste acest prag, este interpretată ca gest și generează comanda corespunzătoare pentru guler.

Forța sau viteza gestului pot fi folosite pentru a determina forța aplicată pe guler. De exemplu, dacă utilizatorul face un gest lent, modulul de gestionare poate trimite un semnal către guler pentru a aplica o forță mai mică. Sinonim cu o smucitură mai ușoară. La fel pentru un gest rapid, va fi o forță mai mare aplicată pe guler, ca o smucitură mai energică.

Pentru a evita rănirea animalelor de companie, poate fi stabilită o rezistență maximă, care asigură o forță maximă care va fi aplicată gulerului. Forța maximă poate varia în funcție de dimensiunea și gabaritul câinelui sau rasa din care face parte.

Gesturile pot include o mișcare spre stânga sau spre dreapta sau o mișcare de împingere. Pentru mișcarea din stânga spre dreapta, modulul de gestionare a lesei virtuale generează o comandă pentru guler pentru a genera o forță în direcția corespunzătoare, ca și cum utilizatorul ar avea o lesă reală și ar trage spre acea direcție.

Ca răspuns la gestul retragerii, gulerul generează o forță în direcția utilizatorului, astfel încât animalul de companie va fi tras înapoi către utilizator. Direcția utilizatorului, față de poziția animalului de companie, poate fi determinată de un senzor GPS, integrat în guler și în telefonul smartphone.

Poate fi un produs Virtual Leash, fantezist pentru moment, dar este probabil ceva care va ajunge în cele din urma pe piață.

Stiri

Galaxy S22 Ultra ar putea veni și într-o culoare atrăgătoare – roșu închis

Chiar dacă suntem la câteva luni distanță de lansarea seriei Galaxy S22, mai multe lucruri despre aceasta au fost deja dezvăluite. Am...

Apelurile video Google Duo disponibile pe Samsung Smart TV

Samsung a anunțat disponibilitatea Google Duo pe noile televizoare Samsung Neo QLED și QLED. Acest lucru facilitează efectuarea apelurilor video cu cea...

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...