Acasă Stiri Samsung a brevetat o lesă virtuală pentru câini "Virtual Leash"

Samsung a brevetat o lesă virtuală pentru câini „Virtual Leash”

Samsung a depus o cerere și primit un brevet de la USPTO pentru un sistem „Virtual Leash” o lesă virtuală care include un guler inteligent. Proprietarii de animale de companie vor putea să controleze cât de departe și cât de mult alergă câinele în timpul unei plimbări, prin utilizarea smartphone-ului Galaxy în comunicarea fără fir cu gulerul inteligent purtat de câinele lor preferat. Cu atât de mulți iubitori de câini din lume, aceasta ar putea fi un dispozitiv de mare succes pentru compania Samsung.

Dispozitivul mobil include un senzor pentru a detecta gestul unui utilizator, o unitate de comunicație și un controler configurat pentru a genera o comandă pentru lesa virtuală, bazată pe gestul detectat. Prin gesturi, ca metodă de comunicare și comandă, se poate transmite comanda la acest guler aflat pe gâtul animalului de companie.

Gulerul inteligent include un strat interior, un strat exterior, o multitudine de dispozitive de generare a forței dispuse pe stratul interior și stratul exterior, o unitate de comunicație configurată pentru a recepționa o comandă de la un dispozitiv mobil și un controler configurat pentru a controla multitudinea de forțe, pentru a genera o forță bazată pe comanda recepționată.

Deoarece sistemul nu include o lesă fizică, multe dintre problemele tradiționale sunt evitate. De exemplu, lesa virtuală nu se poate încurca în obstacole. În plus, cuțulache are posibilități mai mari de a se deplasa, ca distanță, nefiind limitat la distanța condiționată de lesa fizică.

Laika a fost un câine din Uniunea Sovietică care a devenit primul animal lansat în spațiu. Laika, a fost trimis în spațiu cu nava Sputnik 2 lansată pe data de 3 noiembrie 1957 de la cosmodromul Baikonur. Sputnik 2 nu a fost proiectată pentru întoarcere, astfel destinul Laikăi a fost pecetluit încă de la lansare. Laika are începând cu 2008 un monument în Rusia.

Samsung mai specifică în descrierea brevetului că modulul virtual de gestionare a lesei poate funcționa în mai multe moduri.

Virtual Leash Mode – modul lesă virtuală. Lesa virtuală este configurată pentru a detecta gestul utilizatorului și pentru a furniza un semnal pentru lesa virtuală astfel încât aceasta să reacționeze într-un mod compatibil cu gestul. De exemplu, dacă utilizatorul face un gest de tragere cu brațul spre dreapta/stânga, lesa virtuală atașată animalului de companie, primește comanda de la dispozitivul mobil și generează o forță consistentă cu cea a cuiva care trage animalul de companie într-o anumită direcție comandată.

Fence Mode – modul de gard. În modul de gard, modulul de gestionare a lesei virtuale transmite un semnal spre guler pentru a aplica presiune atunci când animalul se deplasează prea departe de utilizator. Acest lucru ține câinele la o anumită distanță față de utilizator, fără a necesita o lesă fizică. Modulul virtual de gestionare a leselor poate funcționa, de asemenea și într-un mod hibrid, combinând caracteristicile modului de gard cu modul lesă virtuală sau într-un mod de antrenament, unde modulul de gestionare a leselor virtuale învață gesturile utilizatorului pentru a controla lesa.

Modulul de gestionare Virtual Leash detectează gesturile utilizatorului prin intermediul unui senzor inclus în dispozitivul mobil și transmite comenzile corespunzătoare controlerului gulerului inteligent. Pentru a determina dacă o mișcare a smartphone-ului este o comandă de gest, modulul de gestionare a lesei virtuale recunoaște datele învățate la antrenament sau la alte date colectate în timpul utilizării, precum și datele presetate de antrenament.

Aceste date pot fi folosite pentru a seta un prag de gest. Dacă mișcarea telefonului smartphone este sub acest prag de gest, modulul de gestionare a lesei virtuale nu interpretează mișcarea ca un gest. Dacă mișcarea este peste acest prag, este interpretată ca gest și generează comanda corespunzătoare pentru guler.

Forța sau viteza gestului pot fi folosite pentru a determina forța aplicată pe guler. De exemplu, dacă utilizatorul face un gest lent, modulul de gestionare poate trimite un semnal către guler pentru a aplica o forță mai mică. Sinonim cu o smucitură mai ușoară. La fel pentru un gest rapid, va fi o forță mai mare aplicată pe guler, ca o smucitură mai energică.

Pentru a evita rănirea animalelor de companie, poate fi stabilită o rezistență maximă, care asigură o forță maximă care va fi aplicată gulerului. Forța maximă poate varia în funcție de dimensiunea și gabaritul câinelui sau rasa din care face parte.

Gesturile pot include o mișcare spre stânga sau spre dreapta sau o mișcare de împingere. Pentru mișcarea din stânga spre dreapta, modulul de gestionare a lesei virtuale generează o comandă pentru guler pentru a genera o forță în direcția corespunzătoare, ca și cum utilizatorul ar avea o lesă reală și ar trage spre acea direcție.

Ca răspuns la gestul retragerii, gulerul generează o forță în direcția utilizatorului, astfel încât animalul de companie va fi tras înapoi către utilizator. Direcția utilizatorului, față de poziția animalului de companie, poate fi determinată de un senzor GPS, integrat în guler și în telefonul smartphone.

Poate fi un produs Virtual Leash, fantezist pentru moment, dar este probabil ceva care va ajunge în cele din urma pe piață.

Stiri

Samsung Galaxy A52 și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung

Pagini de asistență pentru Galaxy A52 / A52 5G și Galaxy A72 au apărut pe site-ul oficial Samsung EAU. Site Samsung din...

Samsung Galaxy Buds+ actualizate cu funcția Auto Switch Function

Una dintre caracteristicile importante care au apărut cu noul set Samsung Galaxy Buds Pro este funcția de comutare automata. Aceasta face mai...

Samsung Pay: puteți plăti cu smartwatch-ul în Germania

Începând din 5 martie, clienții Samsung Pay din Germania pot efectua plăți mobile folosind ceasurile lor inteligente Galaxy. Plata cu Samsung Pay...

Vânzările seriei Galaxy S21 la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Seria Galaxy S21 s-a vândut bine pe parcursul primei luni pe piață, dovedind că schimbarea datei lansării a fost inspirată. Samsung s-a...

Nintendo Switch – viitoarea consolă premium cu afișaj OLED Samsung

Compania Nintendo intenționează să dezvăluie anul acesta un model de consolă de jocuri Nintendo Switch echipată cu un ecran mai mare. Noul...

Wildlife Watch – un program Samsung pentru combaterea braconajului

Samsung a anunțat lansarea Wildlife Watch, un nou program pilot care folosește tehnologia pentru a ajuta la combaterea braconajul. Ținta este combaterea...

Samsung a stabilit un nou record de viteză de descărcare în 5G

Samsung Electronics Co. a declarat joi că a atins cea mai rapidă viteză de descărcare din industrie cu o tehnologie avansată de...