Samsung Electronics a brevetat un smartphone cu afișaj dublu

1083

Samsung a brevetat un nou smartphone cu un afișaj dublu surprinzător și inovator unde camera frontală nu mai apare, fotografiile pentru selfie pot fi făcută prin camera principală. La 29 septembrie 2017 Samsung a depus o cerere pentru un brevet de la OMPI (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale). Brevetul intitulat „Dispozitiv electronic cu afișaj față-verso și metodă de control al acestuia” a fost publicat în 12 aprilie 2018.

Acest smartphone are afișaj pe două fețe. Spre deosebire de modelele anterioare pe care le-am văzut de la Samsung, nu este un smartphone pliabil. Metoda de control care apare în denumirea brevetului se referă, în special, la utilizarea camerei digitale.

Pentru a crea un afișaj frontal mare, camera din față va fi omisă. În schimb, camera principală dispune de funcții suplimentare, inclusiv capacitatea de a face selfie. Declanșatorul poate fi apăsat cu degetul arătător pe afișajul frontal, în timp ce imaginea de previzualizare va fi afișată pe spatele dispozitivului. În plus, camera va putea determina dacă o persoană sau un obiect va fi fotografiat și va ajusta modul de fotografiere în consecință.

Samsung, în descrierea brevetului, afirmă că pot fi utilizate două tipuri de afișaje; două afișaje separate (unul în față și unul în spate) sau un afișaj flexibil care merge de la partea din față până la partea de sus a telefonului în spate. În ambele cazuri, afișajul din spate este puțin mai mic decât cel din față. De exemplu, dacă telefonul smartphone are un ecran de 5,5 inch pe față, pe partea din spate se va utiliza un afișaj de 4,2 inch cu raportul 3: 4 sau un afișaj de 3,2 inch cu raportul de aspect de 4: 3.

Raportul 3: 4 sau 18: 9, este raportul dintre laturile imaginii, lungimea și înălțimea denumit și aspect ratio. Este exprimat ca două numere separate utilizând aceeași unitate de lungime. La un raport de aspect de 18: 9, o imagine poate fi de 18 cm. lățime și 9 cm. înălțime. Raportul de aspect se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea reală a imaginii.

Afișajele nu vor fi conectate simultan când se înregistrează o fotografie sau un videoclip. Atunci când afișajul va fi activ, acesta se comută automat pentru a funcționa și a folosi doar ecranul din față sau din spate, pentru a salva din puterea bateriei. Utilizatorul poate, cu o simplă atingere cu degetul, să comute sau să activeze ambele ecrane în funcție de ce vrea să vizualizeze. În funcție de tipul de atingere pot fi activate diferite comenzi. Funcțiile exacte care se referă la acest lucru nu sunt descrise detaliat în brevet. Se menționează că smartphone-ul patentat va dispune de un senzor de amprentă digitală.

Acest model de smartphone, conform Samsung, are mai multe avantaje. În primul rând, prin excluderea camerei frontale, camera principale primește mai multe caracteristici și va crește calitatea imaginii. Se economisește spațiu și poate crește capacitatea bateriei, care ar trebui să fie cu siguranță luată în considerare atunci când se utilizează cele două display-uri. Și nu în ultimul rând, în acest mod, afișajul de pe partea din față poate fi mult mai mare.

SURSĂLetsgoDigital