Samsung a brevetat un nou smartphone cu afișaj extensibil

1153

Samsung Electronics, la fel ca majoritatea „colegilor” de pe scena telefoniei mobile, înregistrează permanent noi brevete de invenție. Acestea descriu tehnologii care sunt mai mult decât futuriste sau pur și simplu nu sunt posibile din punct de vedere tehnologic în momentul depunerii unei astfel de cereri.

Acesta este cazul cu una dintre cele mai recente cereri de brevet de invenție depus de Samsung la USPTO (Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite), descrie un dispozitiv care are un display extensibil. În afară de ecranul obișnuit, gadgetul propus oferă alte două panouri de afișaj ascunse în interiorul acestuia, pe care utilizatorul le pot scoate și, în esență, triplează ecranul. Respectivele ecrane extensibile pot fi retrase cu o mișcare ușoară spre interior.

Acest dispozitiv ar trebui să fie mai gros decât majoritatea smartphone-urilor premium de astăzi.

Judecând după imaginile care însoțesc brevetul, Samsung intenționează să utilizeze mecanisme de mișcare pentru a permite panourilor să se fixeze în pozițiile dorite atunci când sunt în modul extins. Smartphone-ul ar putea fi utilizat ca telefon clasic sau când este extins ca un mini Tv. În ceea ce privește factorul de formă, să nu uităm că Samsung a crezut în phablet cu mult înainte ca Apple să facă vreodată un smartphone și să ajungă pe piață acolo unde este.

Samsung a depus cererea de brevet de invenție în S.U.A. la USTPO – United States Patent and Trademark Office în iulie 2017 și a fost făcută publică ca fiind aprobată abia săptămâna trecută. Având în vedere că aceasta este o cerere de brevet de invenție, momentul în care un astfel de produs este comercializat este necunoscut în acest moment.

USPTO – Andrei Iancu, născut în 2 aprilie 1968, în București, România, inginer și avocat este directorul UPSTO. A fost numit în funcție de președintele Donald Trump în 2017. În fiecare an, USPTO eliberează peste 150.000 de brevete companiilor și persoanelor din întreaga lume.

Dacă viitoarele rețele de 5G vor fi disponibile consumatorilor la prețuri rezonabile în următorii câțiva ani, atunci un astfel de model de smartphone, cu ecran super-lat, pentru vizualizarea filmelor, videoclipurilor sau pentru jocuri ar putea face furori pe piață.

Samsung a depus mai multe brevete de telefoane cu ecran flexibil care se desfășoară, în ultimii ani. Este foarte probabil că în final vom vedea unul dintre aceste numeroase brevete într-un produs ce se va regăsi la un moment dat pe piață. Dar care va fi acel brevet și când îl vom vedea, este foarte greu de spus.

SURSĂPhoneArena