Acasă Stiri Samsung a brevetat un smartphone cu afișaj multi-ecran

Samsung a brevetat un smartphone cu afișaj multi-ecran

Samsung a brevetat un smartphone cu mai multe afișaje, de fapt cu un afișaj multi-ecran. După brevete de smartphone-uri 100% fără margini, de smartphone-uri pliabile, compania Samsung dorește să împingă limitele tehnologiei spre zone care par de domeniul fanteziei, cu dispozitive multi-ecran.

Când ne gândim la un smartphone cu ecran complet în 2018, vrem nu vrem, vedem în față un smartphone cu un ecran imens. Cu toate astea, ideile creative ale companiei Samsung merg mult mai departe. Producătorul sud-coreean a brevetat un smartphone multi-ecran care constă în întregime din ecran: partea din față, părțile laterale și întregul spate!

Brevetul Samsung Electronics, intitulat „Dispozitiv electronic care implică afișarea„, a fost publicat de World Intellectual Property Organization (WIPO) la 5 iulie 2018. Brevetul descrie patru variante diferite de proiectare. Toate modelele prezintă un afișaj în față, lateral și spate. Diferențele sunt vizibile în dimensiunile marginilor ecranului și în plasarea camerei. În funcție de design, două sau trei afișaje sunt utilizate pentru a realiza ecranul final.

Afișajele din față și din spate pot funcționa independent unul de celălalt. Acest lucru face posibilă consultarea pe Internet cu un ecran în timp ce jucați un joc pe celălalt ecran. De asemenea, este posibilă utilizarea unei singure aplicații pe ambele ecrane. De exemplu, puteți primi un mesaj de la persoana 1 pe un singur ecran în timp ce aveți o conversație de chat cu persoana 2 de pe celălalt ecran.

Brevetul de invenție este un document prin care se acordă un set de drepturi exclusive de către o țară unui inventator pentru o perioadă fixă de timp în schimbul divulgării invenției. Procedura pentru acordarea brevetului de invenție variază foarte mult de la o țară la alta conform cu legislația națională și acordurile internaționale.

Luna trecuta, producătorul sud-coreean a brevetat un smartphone fullscreen cu benzi magnetice. Folosind aceste benzi, în loc de un cadru obișnuit, este posibil să se creeze o zonă de ecran chiar mai mare. În acest brevet apar și aceste benzi. Acestea pot fi fabricate din plastic sau metal.

Am mai întâlnit brevete de la Samsung cu modele futuriste. De exemplu, producătorul sud-coreean, la începutul acestui an, a patentat un smartphone Samsung cu afișaj dual, care a pornit de la jumătatea spatelui. La sfârșitul anului trecut, a fost înregistrat și un design foarte elegant, cu afișaj față-verso.

Nu ne așteptăm să vedem astfel de modele de smartphone-uri în viitorul apropiat. Cu toate acestea, ne punem întrebarea, acum că există smartphone-uri pe ecran complet, cum ar fi Vivo NEX și Oppo Find X, care va fi următorul pas? Pe termen lung, trecem cu toții la un smartphone pliabil sau preferăm să optăm pentru un dispozitiv care nu poate fi pliat dar, cu un afișaj dublu?

Depunerea unei cereri de brevet nu înseamnă neapărat că Samsung va comercializa cândva astfel de dispozitive. Dar, sincer nu știm încotro se îndreaptă viitorul smartphone-urilor cu mulțimea de brevete depuse de firmele producătoare.

Stiri

Aplicația Google se blochează pe telefonul Galaxy? Iată rezolvarea!

Mulți utilizatori de smartphone-uri Android se plâng că aplicația Google de pe dispozitivul lor se blochează după cea mai recentă actualizare. Și...

Samsung a lansat noile monitoare de jocuri Odyssey 2021

Samsung a anunțat că gama de monitorizare Odyssey 2021 va fi disponibilă la nivel global începând cu 21 iunie 2021. Noua gamă...

Procesorul Samsung Exynos cu grafică AMD RDNA 2 va fi anunțat în iulie

Știm că Samsung lucrează la proiectul unui procesor cu grafică AMD RDNA 2 și acum sunt informații că este în lucru. GPU...

Samsung a început să lucreze pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Google a prezentat prima versiune beta a Android 12 în luna mai în timpul conferinței Google I / O. Recent gigantul de...

Opțiune de stocare de 512GB pentru Samsung Galaxy Z Fold 3

Până în prezent, nu existau dovezi concrete despre un model Samsung Galaxy Z Fold 3 cu 512GB stocare. Majoritatea informaților spuneau că...

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități „uluitoare”

Se pare că Samsung Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi produse în cantități foarte mari înainte de lansarea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3....