Samsung a brevetat un televizor cu alimentare wireless

1487

Samsung produce televizoare de ani de zile și este de mulți ani cel mai mare producător din lume. Calitatea și fiabilitatea acestor a făcut că marca Samsung să fie preferata cumpărătorilor peste tot în lume. La începutul acestui an, gigantul tech a adăugat o serie de televizoare noi de 8K la impresionanta sa colecție. Acum Samsung a brevetat un televizor ce poate fi alimentat wireless cu energie. Nu mai are nevoie de cabluri datorită soluției wireless de alimentare.

Compania sud-coreeană acordă, de obicei, o mare atenție designului estetic încercând astfel să ajute cumpărătorii să-și poată integra televizorul în mod natural în orice spațiu de locuit. Astfel, puteți transforma televizoarele Samsung The Frame într-o operă de artă, pentru momentele în care dispozitivul este oprit. Samsung mai are, de asemenea, un televizor retractabil în dezvoltare. În plus, sunt informații că gigantul coreean lucrează la un televizor Smart Oglindă și chiar la un televizor transparent.

Compania a lansat de asemenea televizoare Samsung cu „un cablu de alimentare invizibil”. Printr-un cablu transparent, sursa de alimentare este reglată și puteți conecta toate perifericele. Pentru aceasta, aveți nevoie doar de o „casetă de conectare” – o cutie separată pe care o puneți în spatele televizorului.

Televizorul Samsung fără fir va avea un transceiver wireless de alimentare

Deși acest „cablu invizibil” este, bineînțeles, un sistem inovator minunat – Samsung este singura companie cu acest sistem – ar fi cu siguranță mai bine să nu mai vedem și să nu mai avem nevoie de cablu. În cele din urmă, televizoarele sunt din ce în ce mai mult atârnate pe perete, unde vedeți un fir lung ce atârnă sub televizor. Un televizor fără cablu sau un televizor wireless ar fi soluția finală. Samsung a brevetat așa ceva sub forma unui transceiver wireless de energie.

În luna martie a anului trecut, Samsung Electronics a depus un brevet de invenție la WIPO (Oficiul Mondial al Proprietății Intelectuale). Brevetul descrie o cutie de transceiver fără fir și un afișaj conectat. Brevetul a fost aprobat și publicat la sfârșitul lunii trecute, în data de 28 februarie. Transceiverul este un dispozitiv electronic care înglobează un emițător și un receptor, gen stație stație emisie/recepție, aici pentru transmiterea energiei.

WIPOWorld Intellectual Property Organization, este una din cele 17 agenții specializate ale Națiunilor Unite (ONU). A fost fondată în 14 iulie 1967 și are 191 de state membre. Sediul este la Geneva, Elveția. WIPO a fost creată cu scopul declarat de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale oriunde în lume. România este membră a WIPO.

În mod normal, acest lucru ar putea fi posibil prin utilizarea unei bobine mai mari. Cu toate acestea, televizoarele au devenit mai subțiri în ultimii ani, astfel că pur și simplu nu există loc în carcasă pentru a implementa o astfel de bobină. Acesta este motivul pentru care televizorul patentat de Samsung este echipat cu un transceiver wireless, care este montat orizontal în spatele televizorului.

Posibil acest televizor la IFA 2019 Berlin sau CES 2020

În brevetul Samsung este descris modul de funcționare a acestei tehnologii. Receptorul fără fir este într-o cutie de forma unui difuzor tip bară. Aceasta va fi montată orizontal pe spatele televizorului. Receptorul de putere wireless este conectat la o cutie separată, unde se află transmițătorul de energie wireless încorporat. Acesta este configurat astfel încât să poată genera un câmp magnetic spre receptorul de energie. Această cutie cu transmițătorul trebuie plasată la o anumită distanță de televizor.

Transmisia de energie wireless nu este nouă. Se poate transmite curentul electric fără fir, dar distanța este încă limitată. Potrivit oamenilor de știință, nu trebuie să vă fie frică de șocuri electrice la transmiterea curentului wireless, sistemul este complet sigur.

Pentru moment, este dificil să se prevadă când primul televizor Samsung complet fără cabluri va fi lansat. Anul trecut companie a lansat o nouă versiune a cablului One Invisible care, acum nu mai este necesar.

Tehnologia patentată pare a fi un pas logic înainte în domeniul televizoarelor. Totul depinde acum de Samsung. Poate dura câteva luni înainte ca această tehnologie să fie utilizată în produsele finale. Este posibil ca aceste noi televizoare să fie dezvăluite la IFA 2019 Berlin sau CES 2020 Las Vegas.

SURSĂLetsgoDigital