Samsung a brevetat un afișaj care se rulează, activat prin amprentă

11702

Un nou brevet de la Samsung Display a fost publicat în baza de date WIPO, este vorba despre un afișaj care se rulează, care poate fi activat cu amprentă digitală. Un afișaj rulant este un afișaj flexibil, care poate fi rulat dintr-un corp principal.

Samsung este pe val. Compania sud-coreeană are cea mai de succes afacere de afișare mobilă, dar acest lucru nu este suficient pentru Samsung. Deși anul 2018 ar trebui să fie anul smartphone-ului pliabil Galaxy X, se pare că Samsung mai are câteva surprize pentru noi.

Conform Phonearena, Samsung Display a depus recent un brevet pentru un afișaj rulant care poate fi activat prin amprentă digitală. Spre deosebire de ecranul rulant de la LG care utilizează un motor rotativ foarte mic, afișajul rulabil a lui Samsung are magneți care sunt poziționați de-a lungul corpului principal care găzduiește afișajul.

Noul brevet de la Samsung Display a fost publicat acum în baza de date WIPO – World Intellectual Property Organization (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale). Dar în urmă cu un an o cerere identică a fost depusă și la KIPO – Korean Intellectual Property Office, (Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea).

Brevetul prezintă două tipuri de corpuri metalice, cilindric și pătrat, în care ecranul rulant este tras de magneți. Ambele corpuri au senzori de amprentă care permit utilizatorilor să ruleze afișajul cu o atingere de deget.

Deși poate mai dura câțiva ani înainte de a putea cumpăra un astfel de ecran, au mai fost apariții de diferite astfel de prototipuri în ultimii ani. La IFA Berlin 2005, compania olandeză Philips a prezentat primul prototip din lume al unui concept de afișare care se rulează e-Reader Radius. Câțiva ani buni mai târziu, la CES 2016, LG a prezentat un ecran OLED flexibil de 18 inch , cu o grosime de numai 1mm. A fost cel mai ușor și mai subțire afișaj prezentat vreodată. Două luni mai târziu, Samsung a prezentat un ecran OLED rulant la SID 2016, era un ecran de 5,7 inch, doar de 0,3 mm grosime și 5 grame.

SID Society for Information Display, este o organizație înființată în 1962. Este formată din oamenii de știință de top, ingineri, cercetători și oameni de afaceri din industria afișajelor. Cel mai mare eveniment SID este simpozionul, seminarul și expoziția anuală SID, care atrage mii de participanți și expozanți din întreaga lume.

În recenta cerere de brevet se arată că după ce s-a rulat ecranul, utilizatorii vor putea duce cu ușurință dispozitivul de afișare rulant oriunde. Pentru a asigura datele afișate pe panoul de afișare flexibil, corpul principal va conține un senzor de amprentă integrat. Prin simpla apăsare a corpului principal cu degetul, când se va citi amprenta, panoul afișajului va fi deblocat și poate fi derulat.

Brevetul nu menționează dacă acest tip de afișaj va fi prezent într-un smartphone. Conceptul nu arată cu adevărat cum și dacă acestea pot fi utilizate într-un smartphone, deci nu este clar dacă acestea pot fi utilizate în alte scopuri decât pur și simplu să stocheze și să reproducă informații.

Este posibil ca acest tip de afișaje, dacă vor fi vreodată comercializate, să se adreseze unei anumite categorii de persoane și unui anumit tip de utilizare.