Samsung Electronics a primit brevete pentru drone în SUA

1264

Samsung Electronics a primit în această lună două brevete legate de drone de la Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite, semn că gigantul tehnic sud-coreean are intenția de a se orienta și spre acest segment de piață în viitorul apropiat. Pe 13 și 27 martie USPTO a eliberat brevetele depuse de Samsung pentru aceste mașinării zburătoare.

Brevetul, care a fost depus în ianuarie 2017, prezintă un design pentru o dronă care seamănă cu un elicopter și are patru elice. Samsung a primit un alt brevet de invenție de la USPTO (United States Patent and Trademark Office) pentru o dronă care poate fi controlată de vocea și ochii utilizatorului. Acest brevet, în cazul în care este comercializat, este de așteptat să fie utilizat de avioane care nu vor mai avea nevoie de actualele dispozitive de control existente.

Observatorii din industrie au spus că, deși brevetele au fost eliberate acest lucru nu indică faptul că Samsung va începe producția de drone în curând, se așteaptă să se facă studii de piață în Coreea de Sud dar și pe alte piețe din lume. Samsung a declarat că nu are planuri iminente legate de drone. Samsung a depus diverse brevete referitoare la drone în Coreea de Sud și SUA începând din 2016, ca parte a eforturilor de a începe o afacere legată de „a patra revoluție industrială„.

Experți din domeniu au declarat că firma Samsung depune eforturi pentru a întra pe această piață și se pregătește în materie de tehnologie pentru a înfrunta o concurență serioasă.

Dronele pot face parte din noile servicii care ar putea fi disponibile pe rețeaua de generație a cincea 5G” a spus un reprezentant Samsung și a continuat „Este prea devreme să spunem că vom lansa în curând un nou produs, o nouă dronă„.

Samsung NEXT, care a făcut investiții în firmele globale de venture, inclusiv în cele din Silicon Valley din SUA, acordă o atenție sporită startup-urilor legate de drone„, a spus un insider din industrie.

Silicon Valley este partea sudică a zonei orașului San Francisco, California, S.U.A. cunoscută sub numele de San Francisco Bay Area. Numele poetic „Silicon Valley” provine de la concentrația mare de producători și dezvoltatori de cipuri, dar a devenit și o metaforă a concentrării afacerilor din înalta tehnologie.

Samsung NEXT este un fond de investiții pentru companii cu sediul în Silicon Valley, conduce astfel de eforturi în domeniul cercetării și dezvoltării în domenii precum dronele, inteligența artificială, internetul obiectelor și conducerea autonomă.

SURSĂKoreaHerald