Acasă Stiri Samsung brevetează modele de smartphone cu "breton" notch!

Samsung brevetează modele de smartphone cu „breton” notch!

Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ au evitat tendința de apariție pe piață cu o decupare a ecranului în partea superioară, venind în schimb cu ramele superioare și inferioare foarte subțiri și reușind în continuare să aducă un raport uimitor corp/ecran.

Este posibil ca acest lucru să fie un avantaj pentru Samsung și în același timp un specific al designului său în trendul producătorilor Android de a merge spre un notch, caracteristic telefoanelor iPhone.

Notch-ul – „bretonul” – este ultima tendință în domeniul smartphone-urilor. Vedem din ce în ce mai multe smartphone-uri cu acest decupaj în partea superioară a ecranului. iPhone a venit cu acest lucru înainte ca alți producători de Android să copieze acest lucru. La urma urmei, copierea telefoanelor Apple este o afacere bună, Huawei, LG, Asus, Oppo și mulți alții au făcut și fac acest lucru, dar nu și Samsung.

Samsung a păstrat linia sa de design dar acum se pare că acest lucru se poate schimba, potrivit unui brevet recent pe care firma sud-coreeană la solicitat în China. Noul brevet de design depus de Samsung la State Intellectual Property Office (SIPO) și depistat de site-ul olandez Mobielkopen.net, ne arată că biroul chinez SIPO a publicat un brevet de la Samsung la 30 martie 2018.

Prin această cerere de brevet Samsung solicită protecție pentru designul unui smartphone cu un notch în partea de sus. Notch-ul este ceva mai mic decât al iPhone-ului, dar are loc pentru difuzor, cameră frontală și câțiva senzori. Acest lucru ar permite firmei Samsung să obțină un raport mai mare ecran/corp decât Apple.

SIPO – Oficiul de Stat pentru Proprietatea Intelectuală din China. Cunoscut ca Oficiul de Brevete din China fost înființat în 1980. Acesta este responsabil „pentru activitatea de brevetare și coordonarea cuprinzătoare a afacerilor externe în domeniul proprietății intelectuale”.

O altă diferență se vede în spate unde camera duală nu este plasată vertical, ci orizontal. Mai mult, niciun scaner de amprente nu este vizibil în ilustrație. Deducem că telefonul are un scaner de amprente sub ecran sau integrează scanarea inteligentă, combinația de recunoaștere a feței și o scanare a irisului. Nu știm și nici nu speculăm dacă această cerere de brevet are legătură cu viitorul Samsung Galaxy S10 sau cum se va numi.

În același timp cu cererea anterioară, Samsung a înregistrat un al doilea design la biroul de brevete SIPO. Acest design futurist arată tendința actuală – un smartphone cu un raport ecran/corp de 99%. Nu există scaner de amprente vizibil în față, nici un difuzor, senzori și cameră frontală. Cu acest design, totul trebuie să fie sub afișaj, așa cum este deja planificat pentru scanerul de amprentă digitală. Dacă și când acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic, nu știm, dar ne oferă o privire asupra ceea ce ne așteaptă în viitor.

Nu este clar pe ce smartphone vom vedea așa ceva, deși camerele duale și ecranul complet al corpului sugerează că acesta este probabil unul de vârf, cum ar fi Samsung Galaxy Note 9. Acest dispozitiv, codificat cu numele Crown, va veni cu un un ecran de 6,4 inch, printre alte specificații. Brevetarea unui design nu înseamnă în mod direct că un smartphone cu acest design este introdus, dar spune multe despre direcția actuală a designului.

Dacă un smartphone Samsung cu un astfel de design va apărea în acest an, cu siguranță vom auzi mai multe despre el în lunile următoare. Desigur, Samsung ar putea să nu utilizeze acest design deloc sau poate doar cândva în viitor, dar până atunci imaginația noastră lucrează.

Stiri

Galaxy A32 are acum o opțiune 4G, modificări față de varianta 5G

În ianuarie Samsung a dezvăluit cel mai ieftin model 5G, Galaxy A32 5G, care se așteaptă să fie lansat în curând în...

Telefoane Samsung aprobate pentru utilizare guvernamentală în Australia

Australian Signals Directorate - Direcția semnale australiene (ASD) a aprobat patru noi smartphone-uri Samsung Galaxy pentru utilizare guvernamentală în Australia. Agenția a...

ANC și calitatea impresionantă a sunetului pune „Pro” în Galaxy Buds Pro

Cu atât de mult conținut disponibil la îndemână, căștile fără fir au o capacitate unică de a îmbunătăți viața de zi cu...

Samsung oferă 100 de zile de încercare pentru Galaxy Z Fold 2 & Z Flip 5G

Samsung oferă acum 100 de zile de încercare pentru smartphone-urile pliabile Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 5G. Cu alte...

Cum să curățați ecranul televizorului Samsung LED, OLED, QLED

La fel ca orice alt obiect din casă și televizorul Samsung trebuie întreținut și curățat permanent. În special praful este una din...

Samsung Galaxy A82: primele imagini cu noul smartphone glisant

Samsung pare să lucreze nu numai pe noile smartphone-uri mid-range și pliabile, ci și să reînvie un model lansat în urmă cu...

Exynos 2200 cu GPU AMD poate debuta pe un laptop în acest an

Primul procesor Exynos de generația următoare, cu GPU AMD, va debuta la sfârșitul acestui an cu numele Samsung Exynos 2200. Informația provine...