Acasă Stiri Samsung Electronics brevetează un smartwatch cu afișaj mare

Samsung Electronics brevetează un smartwatch cu afișaj mare

Samsung este cunoscut pentru numărul mare de brevete primite. Am văzut și vom vedea multe și diferite brevete Samsung pentru telefoane pliabile și tehnologii inovatoare, pentru dispozitivele sale portabile, aproape săptămânal. Multe dintre ele posibil să nu se materializeze niciodată, dar unele vor apărea pe piață atunci când nici nu ne așteptăm.

Ultima apariție este un brevet pentru un dispozitiv, care pare a fi un smartwatch, cu un design mai puțin obișnuit. Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite (USPTO) a înregistrat un brevet Samsung pentru un aparat portabil cu afișaj extins.

Cu titlul „Dispozitiv electronic portabil„, Samsung a solicitat brevetul în noiembrie 2016. USPTO – United States Patent and Trademark Office a eliberat brevetul la sfârșitul lunii martie 2018. Actul care însoțește acest brevet indică faptul că gadgetul este conceput pentru a fi purtat pe încheietura mâinii și are un afișaj mare. Dispozitivul este echipat cu o curea lată și un ecran mare de afișare, extins pe una din părțile laterale. Pe cealaltă parte este un buton de control.

Nu există alte informații tehnice disponibile momentan despre acest dispozitiv. Dar, probabil, gigantul sud-coreean are în vedere posibilitatea dezvoltării unui smartwatch cu afișaj mare. Una dintre cele mai mari probleme cu smartwatch-urile actuale este ecranul, în general prea mic și de cele mai multe ori incomod în manipulare. Această tehnologie de la Samsung poate furniza, cel puțin teoretic, o funcționalitate sporită datorită unui ecran tactil mare.

Samsung are ceasuri inteligente de prin rang, Galaxy S3 și Galaxy S2 sunt în topul categoriei wearables, acum sunt informații că gigantul high-tech dezvoltă și pe Samsung Gear S4.

Piața de ceasuri inteligente se dezvoltă rapid și are tendința de a deveni și mai mare pe măsură ce dispozitivele wearables vin cu tot mai multe funcții și caracteristici. Datele recente, prezentate de firma de cercetare de piață International Data Corporation (IDC), au arătat că o cifră record de 115,4 milioane de smartwatch-uri au fost vândute în 2017, o creștere cu 10,3% în comparație cu anul 2016. IDC prognozează în continuare că numărul va depăși 130 milioane la sfârșitul anului 2018.

IDC International Data Corporation este o companie de cercetare și consultanță în IT, înființată în anul 1964. Are sediul în Massachusetts, USA și face parte din grupul International Data Group. Compania are mai mult de 1.000 de analiști care furnizează date despre oportunități și trenduri din IT din 110 țări.

Concurența în rândul producătorilor se intensifică și este evident că firmele se vor concentra mai mult pe noi modalități inovatoare de atragere a clienților. Compania chineză Huawei a brevetat de asemenea o tehnologie care abordează și ea problema ecranului prea mic de pe smartwatch-uri, deși din alt punct de vedere.

Acum, când Samsung a brevetat un astfel de dispozitiv, s-ar putea să nu fi prea departe vremea când vom vedea smartwatch-uri care fac mult mai mult decât ne așteptăm în prezent și dispun de ecrane mult mai mari.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...