Cercetători susținuți de Samsung au realizat un câine robot incredibil

172
Cercetatori sustinuti de Samsung au realizat un caine robot
Sursa foto: via standard.co.uk

Recent am scris că Samsung va investi în anii următori sume uriașe în robotică. Acum avem un alt semnal că Samsung este interesat de acest domeniu. Mai mulți cercetători de la Korea Advanced Institute of Science & Technology (KAIST) sponsorizați de Samsung au dezvoltat un câine robot „RaiBo” care se poate mișca cu viteze de până la trei metri pe secundă pe nisip.

Potrivit cercetătorilor KAIST, sponsorizați de Samsung, droidul „RaiBo” se poate auto-regla în timpul mișcării pentru a face față diferitelor tipuri de teren, inclusiv teren dur și moale. Câinele robt cu patru picioare este creația unei echipe de cercetare de la KAIST. Recenta investiție Samsung în robotică are legătură cu Institutul Avansat de Știință și Tehnologie din Coreea (KAIST). Creatorii lui „RaiBo” susțin că robotul are abilitatea de a traversa suprafețe accidentate și poate aborda cu agilitate terenul moale, fără a-și pierde echilibrul.

Sistemele robotului, inclusiv o rețea neuronală avansată care îi permite să ia decizii în mișcare, ar putea fi valorificate de alți roboți pentru a aborda eficient toate tipurile de teren, potrivit echipei de cercetători KAIST. Droidul calcă pe urmele lui Spot, un robot canin al firmei de robotică Boston Dynamics. Potrivit Standard.co.uk, acesta a făcut furori când a fost folosit de poliția din New York pentru a ajuta la locul unei crime. Mai târziu, Spot a fost folosit și de armata franceză în timpul exercițiilor de antrenament.

Câine robot „RaiBo” realizat cu sprijinul Samsung

Oamenii de știință au „antrenat” noul robot, numit „RaiBo”, folosind o tehnică numită învățare prin consolidarea AI. Pentru acest lucru au folosit o varietate de simulări care au reflectat încercările fizice, reducând în consecință timpul necesar pentru ca IA să se optimizeze pentru obiectivele propuse, potrivit Popular Science.

KAIST a fost înființată în 1971 ca universitate orientată spre cercetare pentru a iniția elevii de elită în domeniul științei și tehnologiei. Are sediul în Daejeong, Coreea de Sud. Este una din cele mai reputate universități din Coreea și din Asia.

Echipa de cercetători de la KAIST a creat o nouă rețea neuronală artificială pentru droidul RaiBo. Rețeaua neuronală bazată pe AI se poate adapta în timp real la tipul de sol pe care merge robotul. De asemenea, cercetătorii au creat un sistem de contact la sol bazat pe presiunea robotului care interacționează cu diferite terenuri.

Câinele robot RaiBo se poate adapta pentru a aborda diferite terenuri. Este vorba despre nisip, suprafețe ierboase și piste de alergare, potrivit creatorilor de la KAIST. Câinele a reușit să alerge cu viteză 3,03 metri pe secundă pe o plajă cu picioarele complet scufundate în nisip. În plus, s-a rotit cu stabilitate pe nisip la aproximativ 90°.

Cele mai recente cercetări susținute de Samsung indică faptul că gigantul coreean al electronicii acordă o atenție deosebită roboticii. La începutul acestei luni, compania a investit aproximativ 46,3 milioane de dolari într-un startup de robotică umanoidă care a fost fondat inițial de cercetătorii de la KAIST.