Samsung ar putea lucra la o nouă cameră foto Nonacell de 150MP

720
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

După ce tocmai a lansat luna aceasta un Galaxy S20 Ultra cu o cameră fenomenală de 108MP, acum Samsung vrea una de 150MP! Sunt zvonuri că gigantul tech Samsung lucrează la următoarea evoluție a camerelor de smartphone-uri. Informația via TechRadar, sugerează că producătorul sud-coreean pregătește un senzor de cameră de 150MP. Noua cameră va fi lansată la sfârșitul anului.

Site-ul tehnologic sud-coreean Clien a publicat inițial această știre, preluată de un utilizator Twitter. Conform acestora, compania Samsung dezvoltă un senzor Nonacell de 150MP care are o dimensiune de aproape 1 inch. Au fost zvonuri anterioare că Samsung va lansa un senzor de 144MP. Nu este confirmat dacă acesta și senzorul 150MP Nonacell sunt identici, dar probabil vom afla în zilele următoare.

Xiaomi, Oppo și Vivo interesați de noua cameră Nonacell de 150MP

Zvonul sugerează, de asemenea, că producătorii chinezi de telefoane Xiaomi, Oppo și Vivo sunt interesați de noua cameră Samsung. Aceștia vor să încorporeze noul senzor Samsung în smartphone-urile lor premium ce vor fi lansate la sfârșitul anului 2020. Se pare că Xiaomi va fi primul care va adopta bestia de 150MP, în al patrulea trimestru din 2020.

Trebuie să spunem că ultimul procesor al companiei Qualcomm, Snapdragon 865 acceptă și 200MP. Deci nu ar fi probleme pentru implementarea unei astfel de camere pe viitoarele smartphone-uri high-end. De asemenea, Qualcomm va lansa anul acesta procesorul Snapdragon 875. Sigur va veni cu multe îmbunătățiri majore cel puțin pentru domeniul foto și în special atunci când vine vorba de filmări video 8K de mai lungă durată.

RDNA (Radeon DNA) este numele de cod pentru o microarhitectură GPU și setul de instrucțiuni însoțitor dezvoltat de AMD. Arhitectura este planificată să fie utilizată și în produsele mobile și viitoarea generație de console de jocuri.

Așa cum se întâmplă în fiecare an și Samsung lucrează la un nou procesor Exynos. Acesta va fi probabil Exynos 1000, dar poate avea și alt nume. Noul procesor Samsung se va baza pe nucleele Cortex-A78 și poate o GPU bazată pe arhitectura AMD RDNA. Așteptăm și de la acesta suport pentru camere de 200MP sau mai mari și pentru filmări 8K de lungă durată.

Desigur, este prea devreme pentru a garanta că zvonul de mai sus este adevărat. Nu putem exclude totuși ca zvonul să se dovedească adevărat, o cameră de 150MP fiind o evoluție firească în domeniul foto smartphone actual. Credem că Samsung va dori să-și îmbunătățească camera de 108MP aflată pe Galaxy S20 Ultra în viitorul apropiat. Ca întotdeauna, iLoveSamsung vă va ține la curent cu această poveste.