Samsung Camera cu Night Hyperlapse, Vertical Panorama și altele

807
Sursa Foto: via xda-developers.com

Pe baza zvonurilor actuale, a ceea ce Samsung a anunțat deja și a informațiilor apărute, Samsung va face cu adevărat pași mari în fotografia și înregistrarea video pe smartphone-urile de anul viitor. Cum aceste caracteristici sunt de super-clasă le așteptăm prima dată pe Samsung Galaxy S11.

Alături de suportul pentru camere 8K @ 30fps și 108MP, Samsung lucrează la multe noi moduri foto și video pentru smartphone-urile sale viitoare. Aceste moduri sunt foarte impresionante și suntem încântați să vedem la ce lucrează gigantul high-tech. Aceste moduri noi pentru Samsung Camera includ View Director, Night Hyperlapse, Single Take Photo, Vertical Panorama și filtre personalizate.

Samsung Camera cu View Director și Night Hyperlapse

Prin intermediul XDA-Developers, detaliem puțin fiecare dintre aceste noi moduri ce vor fi disponibile pe Samsung Camera.

View Director – Vizualizarea regizorului. Poate cea mai interesantă dintre toate este View of Director. Vizualizarea regizorului vă va permite să blocați un subiect avut în vedere prin cameră și să „selectați cine este în apropiere.” Împreună cu acest lucru, vă permite să „Atingeți miniaturile din stânga pentru a comuta între lentilele camerei. Atingeți cele din dreapta pentru a trece la subiect apropiat.” Se pare că Samsung vă va permite să înregistrați cu mai multe camerei în același timp. Puteți înregistra cu două dintre camerele foto în același timp.

Night Hyperlapse – Hyperlapse de noapte. Următoarea caracteristică este Hyperlapse de noapte. Nu sunt multe informații despre Night Hyperlapse în afară de un nume dar, este destul de simplu să interpretăm pentru ce este vorba. Se pare că va fi modul de fotografiere Hyperlapse existent, dar cu Night Mode. Descrierea menționează că va trebui să vă mențineți telefonul în continuare fix, ceea ce face ca această caracteristică să fie ca un Night Mode, mai degrabă decât Night Hyperlapse.

Hyperlapse este o tehnică în fotografie care permite fotografului să creeze imagini de mișcare. Poziția camerei nu este fixă. Hyperlapse se realizează prin mișcarea manuală a camerei pe o distanță scurtă între fiecare fotografie. Practic poziția camerei se schimbă de la o fotografie la alta. Primul film care folosește tehnica hyperlapse datează din 1995.

Vertical Panorama și Single Take Photo noi moduri foto în Samsung Camera

Single Take Photo – O singură fotografie. Următoarea caracteristică este Single Take Photo, care pare a fi o caracteristică foarte mișto. Acest mod vă va permite să „Începeți să fotografiați pentru a surprinde scena într-o serie de imagini și videoclipuri scurte.” Vei filma timp de 15 secunde cu telefonul și acesta va înregistra mai multe imagini și videoclipuri ale scenei. Pe măsură ce parcurgeți înregistrarea, telefonul vă va spune să încetiniți când este nevoie sau „O faceți foarte bune!”. Modul Single Take Photo va afișa, de asemenea, pop-up-uri care spun lucruri precum „Artist la muncă…” și „Aceasta este o parte din cea mai bună lucrare a mea …”. După ce telefonul procesează toate fotografiile și videoclipurile, vei putea vedea o colecție din ceea ce tocmai ai făcut.

Vertical Panorama – Panoramă verticală. Practic, aceasta are doar o panoramă, care este în mod normal orizontală, dar acum este verticală. Acest lucru este deja posibil pe telefoanele Samsung dacă ignorați avertismentele și liniile pe care vi le oferă Samsung și doar treceți camera în sus și în jos. Totuși, este plăcut să vezi că Samsung îmbracă altfel această caracteristică și o încadrează în modul panoramic principal.

Custom filters – Filtre personalizate. În cele din urmă, filtrele personalizate adaugă posibilitatea de a face o fotografie care vă place și de a o transforma într-un filtru. Deși nu știm în totalitate ce înseamnă acest lucru, ar putea fi luate anumite aspecte ale fotografiei precum saturația, expunerea și luminozitatea și transformarea acestora într-un filtru. Samsung Camera acceptă filtre în setările modului de frumusețe, dar acest lucru ar putea extinde funcționalitatea în mai multe modificări personalizate.

Este posibil ca aceste noi moduri să le găsim pe Samsung Galaxy S11 sau pe telefoanele viitoare Samsung high-end.