Samsung va produce camere auto rezistente la condiții extreme

91
Camere auto Samsung
Sursa foto: via koreaherald.com

Sistemele de infotainment din mașinile de ultimă generație au nevoie de o calitate îmbunătățită a imaginii pentru funcțiile de asistență auto și de conducere autonomă. Este o piață cu un potential enorm, iar Samsung își propune să-și extindă prezența în industria modulelor pentru camere auto cu tehnologiile sale avansate.

Samsung Electro-Mechanics urmează să înceapă producția în masă de module de camere auto „rezistente la intemperii” cu capabilități hidrofuge de ultimă oră și funcții de încălzire. Divizia Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat camere auto pe care fiecare producător auto le va dori ca parte a vehiculelor lor de nouă generație, potrivit Notebookcheck. Aceste camere incredibile au lentile revoluționare și sunt ideale pentru condiții de vreme extremă. În plus, vor rezista de peste șase ori mai mult decât actualele camere auto de pe piață.

„Accidentele apar atunci când senzorii camerelor din mașini nu funcționează corect”, a spus inginerul principal la Samsung Electro-Mechanics Kwak Hyung-chan, potrivit TheKoreaHerald. „Spre deosebire de camerele pentru dispozitive IT, camerele auto sunt strâns legate de siguranță. Modulele noastre de camere auto au fost dezvoltate pentru a rezista la condiții meteorologice extreme, cu specificații mai bune decât produsele existente.”

Se pare că departamentul de electro-mecanică al gigantului sud-coreean a dezvoltat un modul de detectare a imaginii, potențial lider din clasă. Aceste componente încorporate au devenit strâns legate de asistență electronică îmbunătățită. De asemenea, au rezistență la furt și, mai presus de toate, siguranță pe drum. Mai mult, Samsung a realizat o carcasă aparent super durabilă pentru noile sale camere.

Noile camere auto Samsung vor avea o durabilitate de 6 ori mai mare decât media curentă a industriei. Mai mult, vor avea încălzire automată și se vor putea curăța de zăpadă/îngheț în mai puțin de un minut. Învelișul hidrofug al camerei fost realizat pentru a maximiza unghiurile de hidrofugare pentru o îndepărtare mai ușoară a apei. Acest înveliș este de 1,5 ori mai puternic în prevenirea uzurii din cauza prafului, murdăriei și zgârieturilor.

Aproximativ cinci miliarde de tone de praf sunt dispersate în atmosfera Pământului în fiecare an. Cea mai mare parte a prafului din atmosferă provine din deșertul Sahara. Particulele de praf au dimensiunile între 2,5 și 10 microni.

Samsung spune că aceste camere au fost concepute „pentru a funcționa impecabil la temperaturi extreme”. Acest lucru se datorează și unui nou accesoriu asemănător irisului, care optimizează expunerea în toate condițiile. În această privință noile camere vor fi la înălțimea reputației producătorului său pentru calitatea imaginii.

Numărul de camere aflate într-o mașină este în creștere. Acum se folosesc patru/cinci camere, dar observatorii din industrie prevăd că minim 20 vor fi la bord în viitor. Odată cu noile tehnologii, Samsung Electro-Mechanics se așteaptă ca ponderea modulelor pentru camere auto în vânzările sale să crească constant de la aproximativ 10% în 2023 la aproximativ 24% până în 2025.

Sursă foto: Continental

Potrivit studiilor de piață, piața modulelor pentru camere auto este de așteptat să crească de la 3,1 miliarde USD în 2023 la 8,5 miliarde USD în 2030. În acestă perioadă va avea o rată de creștere anuală de 13,8%.

Se estimează că Samsung Electro-Mechanics va începe producția de masă pentru noile sale camere pentru mașină „pentru orice vreme”, iar Samsung va ocupa până la 24% din piață până în 2025.